KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Mayıs - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

İstatistikler

 Toplam Hit: 7311478
 Sitede Aktif: 1
 Ip: 172.70.127.99
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

Haberler

Kas`08
29
KARAKOYUNLU 'DA ALTYAPI ÇALIŞMALARINA DEVAM
Haberler

Yorumlar(0)

Pazartesi, 20 Ekim 2008

    Karakoyunlu  İlçesi Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, altyapı çalışmalarına çok büyük önem verdiklerini belirterek, amaçlarının yepyeni bir Karakoyunlu inşa etmek olduğunu söyledi.
     Karakoyunlu  İlçesinde hemen hemen bir çok cadde ve sokağın altyapısının tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Ziyatali  Deliktaş ” Bölgenin öncelikli sorununun altyapı olduğunu” ifade eden Başkan “toprak, yerleşim alanlarında parke, bordör ve kaldırım çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Öte yandan altyapı çalışmalarına son sürat devam ediyoruz.  Durmak yok, yola emin adımlarla devam edeceğiz. İnsanımızın toz, toprak içinde yaşamamasını istiyoruz. Bu nedenle de tüm gayretimizle yaşanabilir çağdaş bir ilçe için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. Deliktaş şunları kaydetti: “Karakoyunlu İlçesi 2004’te kanalizasyonla tanıştı, 2004-2005 yılında 6 Km. 2008 yılında ise 3 Km. yapımı devam ediyor. 50 Milyar civarında bir ödenek  alınarak  İlçenin Kanalizasyon işinin  % 70 işi tamamlandı.”
Başkan Deliktaş “Göreve geldiğimizden bu yana yep yeni bir Karakoyunlu ilçesi hedefi ortaya koymuştuk. Yaptığımız çalışmalarla bunu başardığımızı düşünüyoruz.
Öncelikli olarak bölgenin altyapı sorunlarını tamamen halletmeye çalıştık. Elektrik kabloları yer altına alındı. Şimdi ise üst yapı çalışmalarına başladık. Bölgenin kaldırım ve yollarının yapılması ile birlikte yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları da tamamlanacak.  Yoğun toza maruz kalan ve evlerinde pencerelerini dahi açamadıklarını söyleyen vatandaşlarımız da böylece yaşanabilir bir yerleşim alanına kavuşmuş olacak." diye konuştu.

Kas`08
29
Başkan Deliktaştan HizmetAtağı
Haberler

Yorumlar(0)

Cumartesi, 18 Ekim 2008

    İlimiz Karakoyunlu ilçesi Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, ilçe sakinlerine en iyi hizmeti vermek için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.
   Deliktaş “Birçok mahallenin toz toprak içinde bulunduğu, çalışma yaptıkları mahallelerin yolu bittiğinde ilçede yolu yapılmamış mahallenin yok denecek hale geleceğini kaldırımların birinci sınıf renkli Karodan yapıldığını ve yıl  sonu’na kadar bitirileceğini bunun yanı sıra Belediyemiz karşısında 100 milyarlık değerinde bulunan araziyi H. Ekber Uyumuş’un oğulları belediyemize hibe etti. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla ve Belediyemizin kendi imkanları dahilinde  bir park haline getirerek vatandaşlarımızın sakin ortamda yeşillik alanda zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenledik.” dedi.
Başkan Deliktaş ” İlçemiz Caminin bahçesinin dar olmasından dolayı belediyemize ait 300 metrelik bir alanı yeşillik bahçelik alan yapılması için Sadet Şerif Ulutürk camisine hibe ettik.
Deliktaş "Seçildiğim gün bir söz vermiştim. Görev sürem bitmeden söz vermiş olduğum için vatandaşımıza en iyi imkânı sağlamak için belediye olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Bundan sonra da halkıma en iyi hizmeti vermek için çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

Kas`08
29
ÖĞRENCİLERDEN BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR
Haberler

Yorumlar(1)

Perşembe, 16 Ekim 2008

    Karakoyunlu İlçesi Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş tarafın’ dan Ahmet Ali Dönmez Lisesine en büyük ihtiyacı olan ve bir ay içinde faaliyete girecek olan Tel örgülü Basketbol sahası yapılıyor.
    Bunun yanı sıra Okulun giriş kapısı, Okul bahçesinin ağaçlandırılması, Okulun etrafına kaldırımı belediye başkanlığı tarafından yaklaşık maliyeti 15 Milyar bir harcama yapıldı.
    Karakoyunlu İlçesi Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, Ahmet Ali Dönmez Lisesi bahçesine yapılan  basketbol sahasından vatandaşlarımızın’ da faydalanacağını söyledi.
          Başkan Deliktaş “Yaptığımız bu spor sahaları ile çocuklarımızı Kahve köşelerinden, sokaklardan, kurtarmayı ve bu tesislere çekmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı ortamda spor yapmaları için çalışıyoruz. Bu sahalar ile bölgemizde bir rahatlama sağladık. Fakat bunu yeterli görmüyor, geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik çalışmalarımızı her alanda sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.
    Ahmet Ali Dönmez lisesi Okul Müdürü Mehmet Yıldırım   ve öğrenciler, okullarına yapılan desteklerden dolayı ilçe belediye başkanına teşekkür ettiler.

Kas`08
29
KARAKOYUNLU KAYMAKAMLIĞINDAN KOYUN VE KOÇ
Haberler

Yorumlar(0)

Çarşamba, 15 Ekim 2008

    İlimize bağlı Karakoyunlu ilçesinde ihtiyaç sahibi 18 vatandaşa koyun ve koç dağıtımı yapıldı. Törene Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, Karakoyunlu Kaymakamı M. Alper Çığ, Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin İlker ve Karakoyunlu İlçe J. Komutanı Yüzbaşı Rafet Erdoğdu ve diğer daire amirleri katıldı.
    Düzenlenen törende konuşan Iğdır Valisi S. Saffet Karahisarlı, vatandaşlara seslenerek “Devletimizin dışarıdan borç para bulup aldığı bu koyunlara iyi bakın onları besleyin çoğaltın sakın satmayın eğer satma yoluna gidersinizse para kazanamazsınız üretemesiniz geçiminizi sağlayamazsınız” dedi.
    Bugün devletimiz sosyal devlet olmanın anlayışı içinde çalışmak isteyen üretmek isteyen maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara sahip çıkıyor diyen Karahisarlı “gelin sizlere seralar yapalım iş yerleri açalım üretin kazanın ele güne muhtaç olmayın. Bugün dünyada ekonomik kriz var bunu en az zararla atlatmak için üretmeliyiz çok çalışmalıyız” şeklinde konuştu.
    Karakoyunlu İlçesi Kaymakamı M. Alper Çığ’da “İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı olan ihtiyaç sahibi ailelere gelir seviyesini yükseltmek, sosyoekonomik durumunu bir nebzede olsa iyileştirmek, bölgemiz hayvancılığına katkıda bulunmak, şuan halihazırda faaliyet gösteren süt ürünlerini işleyen işletmelere hammadde sağlamak bölgemizin mevcut mera, yayla, otlak alanlarını değerlendirmek, gizli işsizliyi ortaya çıkarmak, iş gücüne katkıda bulunmak amacıyla koyunculuk projesi hazırlanmıştır.
      İlçemize bağlı küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Bulakbaşı-Aktaş-Yazlık köylerinde ikamet eden 3294 sayılı yasa kapsamında olan 18 çiftçi ailesine aile başına 25 koyun ve 1 koç olmak üzere toplam 450 adet koyun ve 18 adet koç verilecektir. Koyun süt yemi ihalesi de yapılmış olup aile başına 600kg koyun süt yemi teslimi de ileriki günlerde yapılacaktır.  
      Gelir getirici koyunculuk projemiz grup bazlı oluşturulmuş, gruplarımız 6şar kişiden teşekkül etmiştir. Gruptaki kişiler birbirlerine müteselsil kefil olmuşlardır. Ayrıca vakıf mütevelli heyeti kararı ile gruptaki kişiler en az bir memur veya esnaf kefil göstermişlerdir.  
      08/09/2008 tarihinde ihalesi yapılan koyunlar 180 YTL. Koçlar 255 YTL. Yem ise 0,544 Ytl ye ihale olmuştur. Toplam projenin maliyeti 99.000 YTL. dir.  
      Ödemeyle ilgili 2 yıl ödemesiz toplam borç sıfır faiz üzerinden 3. ve 4. yıl %20 si 5. ve 6. yıl %30 u şeklinde taksitlerle geriye dönük ödeme yapılacaktır.
      Ayrıca ihtiyaç sahibi 140 çiftçi ailesine 2’şer baş damızlık gebe düve ve sığır süt yemi ihalesi yapılmış olup gebe düvelerin alımı ile ilgili seçim komisyonumuz sahada çalışmalarına başlamıştır. İleriki günlerde 280 adet gebe düve ve kişi başına 750 kg sığır süt yemi verilecektir. Bu projenin maliyeti ise 841.000 YTL dir.  
      Bu projelerin uygulamaya geçmesi ile ihtiyaç sahibi kişilerin gelir elde etmelerini amaçlıyoruz. Ümit ederim ki tüm ihtiyaç sahibi ailelerimize faydası dokunur ve diğer İlçelerimize örnek teşkil eder ve başarılı olur.  
      Benim bu projeden faydalanan ailelerden isteğim verdiğimiz hayvanlara sahip çıkmaları ve bunlardan yavru alarak sürülerdeki hayvan sayılarını çoğaltmalarıdır. Ancak böylelikle tüketen toplumdan üreten topluma geçebilir, ülke kalkınmasına katkıda bulunabiliriz.
      Bu düşüncelerle sözlerime son veriyor, projenin Karakoyunlu vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, sizleri saygı ile selamlıyorum” dedi.
İlçe Tarım Müdürü Kürşat TÜRKELİ ise:" Bugün burada sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından alımı gerçekleşen 450 adet mor karaman ırkı koyun ile 18 adet mor karaman ırkı koçu ilçemize bağlı köylerde (Bulakbaşı-Aktaş-Yazlık) 3294 Sayılı yasa kapsamında olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtmak üzere toplanmış bulunuyoruz.
      İlçemize bağlı köylerde Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine elverişli; mera, yayla, otlak alanları dikkate alınarak ihtiyaç sahibi olan ailelere yapılan projenin; uygulamaya geçilmesi aşamasında köylerimizdeki ihtiyaç sahibi kişilerle görüşerek önce bu işi yapacağına emin olduğumuz, uygun hayvan barınakları olan kişilerin başvuru taleplerini aldık.
      Proje hazırlama aşamasında 25 koyun+1koç, 1 yıllık hayvan hayat sigortası, 1 yıllık yem bedeli olmak üzere projelerimiz hazırlanmıştır. Onaylanan projelerimiz için ödenek tahsis edildikten sonra ihaleye yapılmıştır.  
     Tarım Bakanlığından damızlık hayvan seçimi konusunda hizmetiçi eğitime katılan 1 ziraat müh. (zooteknist)1 Veteriner Hekim ve vakıf mütevelli heyetinin belirlediği 3 kişiyle beraber seçim komisyonu kurulmuş, bu komisyon eşliğinde hayvanların alımı gerçekleşmiştir.  
     Bu alım yapılırken hazırlanan teknik şartname doğrultusunda hayvanların sağlıklı olduğuna dair veteriner sağlık raporu A D E vitaminlerinin enjekte edildiğine dair belgeler, İç-Dış parazitlere karşı antiparaziter ilaç uygulaması ve özellikle burucellosis yönünden koyunların %20sine ve koçların tamamına test uygulandığına dair belgeler vb. sağlık kontrolleri yapılmıştır.
     Koyunlarda aranacak özellikler1,5-2,5 yaşında sağlam yapılı hareketli morkaraman ırkının morfolojik özelliklerini taşıyan bacakları düzgün kusuru olmayan koçlarda ise 2-3 yaşında sağlam yapılı hareketli mor karaman ırkının morfolojik özelliklerini taşıyan koçlar olmalıdır.
     Bu projemizin tüm ihtiyaç sahiplerine kazançlı bol gelir getirmesini ve fayda görmeleri temennimizdir.    Tüm yetiştiricilerimize hayırlı olmasını dilerim." dedi.
Konuşmaların ardından Vali Karahisarlı ve diğer yetkililer kuraları çekerek hayvanların dağıtımını gerçekleştirdiler.

Kas`08
29
Adli Ayter vefat etti
Haberler

Yorumlar(0)

15 Ekim 2008
Zeynep GÜÇLÜCAN
Adli Ayter vefat etti
Türk Folklorunun Kırk Yıllık Kültür-Sanat Temsilcisi Adli Ayter hayata veda etti.

ADLİ AYTER KİMDİR?

AYTER 1938'de Sarıkamış'ta doğdu. İlk-orta tahsilini orada tamamlayıp İstanbul'da Vefa Lisesi ve Gazetecilik Yüksek Okulu'nu bitirdi. Ardından Paris'e giderek iki yıl Alliance Francaise'de lisan eğitimi gördü.

Onun en büyük özelliği Türk Halk Oyunları, Kafkas Halk Dansları ve Azeri Musikisi sahasında ülkemizin itibarlı ve sayılı uzmanlarından biri olmasıdır.

AYTER, yurt dışında bir çok ülkede oynadığı halk oyunları ve sunduğu sanat toplulukları ile ülkemizi temsil etmiş, Fransa - Dijon Uluslararası Halk Dansları Olimpiyatından 1975 - 1977 - 1982 yıllarında 3 kez Dünya Birinciliğini (Altın Madalya) ülkemize kazandırmıştır.

Kendi yetiştirdiği Kars-Kafkas Halk Dansları Folklor Sanat Topluluğu ile 1989'da devlet görevi ile ülkemizi Dijon Olimpiyatında temsil ederek Dünya İkinciliğini (Gümüş Madalya) Türkiye'mize getirmiştir.

ADLİ AYTER yaptığı müspet çalışmalarıyla Türk Halk Sanatının, çağdaş Dünya Sanatı düzeyine ulaşmasındaki büyük katkılarından dolayı 1985'te T.B.M.M. Başkanlığınca Altın Şild ile ödüllendirildi.

Türk Halk Bilimi üzerine yaptığı çalışmalar, ülkemize getirdiği birincilikler, ve  sanatının 40. yılını onurlandırmak amacıyla Kültür Bakanlığı tarafından 1999 yılında adına bir jübile gecesi düzenlendi.

1952 yılından beri Kars-Kafkas Halk Danslareı ve Halk müzikleri üzerine yoğun çalışmalar yapan AYTER, "Folklor ve Turizm" adında aylık bir dergi yayınlayarak (1974) Kafkas Tarihi, Azeri Musikisi, Azerbaycan Halk Edebiyatı, Kafkas Halk Danslarının Koreografisi, Türk Halk Bilimi, Etnografik El Sanatları gibi pek çok konuda makaleler ve eleştiriler yazdı.

Devlet Opera ve Balesinin kurucusu Miss Ninette de Valois tarafından Devlet Balesi'ne misafir sanatçı olarak davet edilen AYTER, Uyuyan Güzel balesinnde iki sezon boyunca başarı ile oynadı. Dirijör Niyazi Tagizade'nin takdirlerine mazhar oldu.

1955 yılından itibaren günümüze kadar muhtelif kurum ve kuruluşlarda halk bilimi öğretmenliği yaparak yüzlerce öğrenci yetiştirmenin gururunu taşımaktadır. Hava Harp Okulu'nda on yıl (1972-1982) amatörce ders verdi.

T.M.T.F. (Türk Milli Talebe Federasyonu), Şimali Kafkas Kültür Derneği, Azerbaycan Gençlik Derneği, Türk Folklor Kurumu, Türk Turizm Folklor Derneği, Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı, İ.T.Ü. Devlet Konservatuarı gibi kuruluşlarda halk bilimi çalışmalarını sürdürerek kültürümüzün yaygınlaşmasında büyük çaba gösterdi.

Kültür Bakanı Sn. Mesut Yılmaz'a sunduğu raporlarla Devlet Halk Dansları'nın İstanbul'da da kurulmasına karar aldırdı. 1987.

Kültür Bakanlığı'nın düzenlediği sempozyumlarda bildirileri neşredildi. 1967-1968 "Arşın Mal Alan" Azeri Operetinde bir yıl oynayarak "Sultan Bey" rolüyle İstanbul seyircisini adeta büyüledi. Taksim Marmara Oteli salonlarınd atertiplediği Kafkas Balosu hafızalardan silinmedi.

Topkapı Sarayı Müzesine kayıtlı takı koleksiyonunu sergileyip tv'de yaptığı sanat röportajları ile ilgi topladı.

17. Uluslararası İstanbul Festivali'ne davet edilen AYTER, Kars-Kaflas Halk Dansları Topluluğu ile Atatürk Kültür Merkezi'nde dört konser verdi. Azerbaycan Devlet Filarmonia Orkestrası eşliğinde 45 dansçıdan oluşan dev sanatçı kadrosunu İstanbullulara takdim etti. 1989.

AYTER, Goes - Marboug - Bary - Venezia - Trieste - Strassbourg - Politiers - Confolens - Nanterre - La Rochelle - Bordeaux - Felletin - Montoire - Har'ı Bülbül / Bakü - altı kez Dijon ve 17. İstanbul Festivallerinde halk danslarımızı büyük bir ustalıkla sergilemiştir.

Azerbaycan - Bakü Koreografi Mektebinde 45 gün kurs yapan AYTER, Kültür Naziri Polat Bülbüloğlu tarafından bröve ile taltif edilmiştir.

Folklor dünyamızın tartışmasız en büyük ustalarından olan ve enerjisini en estetik biçimde sergileyen AYTER, büyük usta Haşim Sotay tarafından yetiştirilmiştir. Daha sonra Ali Malik Nahabaş, Mehmet Atalık, Musa Ramazan, Elburus Gaytaoğlu, Tahxo İzrailof, Nino Ramişvili, Fridon Sulaberidze, İosif Mataev gibi büyük ustalardan ders almıştır. 1989 - 1994 yılları arasında İ.T.Ü. Devlet Konservatuarında öğretim görevlisi olarak hizmet vermiştir.

40 yıldan uzun süre Kapalıçarşı'da sadekar ustası olarak da kuyumculuk sektörüne hizmet etmiştir. 1996 yılında Kuyumculuk Meslek Bilgisi ve Mücevherat Sanatı adlı sektörde yayımlanmış ilk eseri kaleme almıştır. Kitabı halen ders kitabı olarak Kuyumculuk Meslek Okullarında ve özel takı tasarımı kurslarında okutulmaktadır.
 
AYTER doğuştan olağanüstü bir yeteneği, hayal ve sezgi gücü olan ve bunu eğitim, bilgi, görgü birikimi ile bütünleştiren, Türk Halk Danslarına boyut kazandıran bir ekoldür.

Bitmek bilmeyen enerjisi, atılımcılığıyla, sevgi hoşgörüsüyle toleranslı bir insandır. Azimli ve kararlı tavrı ile ömrünü Türk Halkbilimi'ne hasretmiştir. Halk Sanatı onun yaşama tarzıdır. Onun 24 saat sanatla yaşayan bir kişiliği vardır.


Toplam 256 Blog, 52 Sayfada Gösterilmektedir.
«« « 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 » »»

 
Cankat.Net