KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Mayıs - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

İstatistikler

 Toplam Hit: 7311140
 Sitede Aktif: 1
 Ip: 172.70.126.46
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

Haberler

Ara`08
5
ÖZÜRLÜLERİN ÇAM FİDANI DİKİM HEYECANI
Haberler

Yorumlar(0)

ÖZÜRLÜLERİN ÇAM FİDANI DİKİM HEYECANI
ÖZÜRLÜLERİN ÇAM FİDANI DİKİM HEYECANI

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Etkinlikleri çerçevesinde İlimizde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Zihinsel Engelliler Okulu bahçesinde Fidan Dikim töreni yapıldı.
İl Tarım Müdürlüğü ve Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen törende Fidan Dikim alanına yaklaşık 150 civarında 4 yaşında Sarıçam Fidanı dikildi. Fidan Dikim programı İlimiz Valisi Sayın Saim Saffet KARAHİSARLI, Belediye Başkanımız Nurettin ARAS, İl Milli Eğitim Müdürü Selahaddin ŞİMŞEK, Tarım İl Müdürü Yusuf YILDIRIM, İl Çevre ve Orman Müdürü Taner TAZEGÜN ve Zihinsel Engelliler Okul Müdürü Öğretmen ve Öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleşti.


Ara`08
5
AĞRI DAĞI / Cahit EROL
Haberler

Yorumlar(3)

Ağrı Dağı (Selçuklular döneminde; Eğri Dağ, resmi adıyla Büyük Ağrı Dağı), Türkiye'nin en yüksek dağıdır. Zirvesi 4 mevsim boyunca erimeyen kar ve takke buzulu ile kaplı volkanik bir dağ olan Ağrı Dağı, Türkiye'nin doğu ucunda, Ağrı ilinin sınırları içerisinde yer almaktadır. Dağ, İran'ın 16 km batısında ve Ermenistan'ın 32 km güneyindedir. Dağın %65'lik bir kesimi Iğdır ilinde, kalan %35'lik kesimi ise Ağrı ili sınırları içerisindedir.

Ağrı Dağı (Selçuklular döneminde; Eğri Dağ, resmi adıyla Büyük Ağrı Dağı), Türkiye'nin en yüksek dağıdır. Zirvesi 4 mevsim boyunca erimeyen kar ve takke buzulu ile kaplı volkanik bir dağ olan Ağrı Dağı, Türkiye'nin doğu ucunda, Ağrı ilinin sınırları içerisinde yer almaktadır. Dağ, İran'ın 16 km batısında ve Ermenistan'ın 32 km güneyindedir. Dağın %65'lik bir kesimi Iğdır ilinde, kalan %35'lik kesimi ise Ağrı ili sınırları içerisindedir.

Ağrı dağı 5137 metrelik rakımıyla, Anadolu Yarımadası'nın en yüksek doruğudur. 4000 metreye kadar bazalt daha sonra sonraki yükseklikte andezit lavlarından oluşarak volkanik bir dağ özellikleri gösterir. Dağın doruğunda bir örtü buzulu vardır ve Türkiye'nin en büyük buzuludur. Doğu yüzünde Serdarbulak yaylası ve 3896 m. yükseklikteki Küçük Ağrı Dağı yer alır.

Bir inanışa göre, Eski Ahit'teki Tekvin babında Nuh'un gemisi'nin karaya oturduğu dağ bu dağdır. Fakat, Kuran'ı Kerim'de Nuhun gemisinin "Cudi'ye oturduğu" belirtilmektedir. 1950'li yıllarda, havadan çekilen fotoğraflardaki gemiye benzeyen şekiller Nuh'un gemisinin bulunduğu yönünde yorumlandı, ancak daha sonra bu iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'nin en büyük dağı olan Ağrı Dağı jeolojik konumu ve Büyük Tufan dan sonra Nuh'un gemisi ne ev sahipliği yapması dolayısıyla efsanevi özelliği olan bir dağdır. Kutsal kitaplarda da adı geçen Ağrı Dağının farklı dillerde birçok ismi vardır. Başlıcalar, Ararat, Kuh - i Nuh, Cebel ül Haris'tir.

            Türk kültüründe bu kadar önem taşıyan Ağrı Dağımıza her zaman sahip çıkıp, her yıl sempozyumlar düzenleyip, Dünyaya turizm açısından ismini duyurmamızda yarar vardır.

            Bunca efsanelerle dolu bu dağımıza atfen yazdığım şiirimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

Bir ağ saçlı atam var bir ağ birçek nenem

Bunlar gelin götürür toyun önünde menem

Bir gelinki üç yiğit onu almak isteyir

Onun gönlü Hazarda mende Hazardan yana

 

Bu gelinki çok nazlı billurgerdan ağ buğday

Bey Hazarı gözleyir onu ne vakit saracak

Gedir ata şvinden Bingölden gelir göçer

Varıp düşman bağrını başını delip geçer

 

Doyulmaz o güzelim bey geline baktıkça

Ağ birçekli nenemim bağrında güller bitir

Ağ başlı ulu babam nuh onda gonağladı

Ulu babam gelini hebetle selamladı

 

Ulu babam gocalıl gocaldıkca şan salır

Eteğinde nenemin neveliri gül açır

Neneye su verdikçe güzelleşir ve yatır

O yerinden derbenmir her yana gelin gaçır

 

Gelinin adı Aras beyin adı Hazardı

Ulu babam ağrıdağ nenem iydir gözeldi

Eteğinde gül çiçek Türk oğluyam ezeldi

Dünya bilsin tanısın dördü birdi gözeldi

 

Atamın heybetine hele bir nakışına bak

Gök üstünde minbir gülle dönde bir bağışına bak

Bir gözüyle iravan diyeri tebrize bağır

O baktıkçaarasın yüreğinden gan ağır

 

Nuryüzlü gız neylesin dözenmez bin bir derde

Beyineli eli koynunda durup kepeze bakır

Kepezde yiğit oğul göy gölümün derdinde

Kür nazlana nazlana gedip hazara akır

 

Ağ birçekli neneyin bağrındaki fidanlar

Gah gırıla düzele dönüp Turana bakır

Ne fidanlar yitirdi iydir adlı gül nenem

Yine koynuna aldı men senden el üzmenem

 

Çünkü çok istemişem nenemden var olmağı

Yüce ulu babamın gölgesinde galmağı

Aras adlı gelinin gidişine bak hele

Bu dünyayı verseler istemem ayrılmağı

 

Binlerce yıl evveldi nuhta ona gelmişti

Hz. Nuh atamın sarayına yenmişti

Hediye eylemişti gemisini salını

Atam Nuha sunmuştu petek petek balını

 

İşte Hz. Nuhun oğlu Yasef büyüdü

Atasından aldığı nasihate yürüdü

Yasefin oğlu oldu adını koymuştu Türk

Türk milleti onunla simgeleşti büyüdü

 

Nihayet ceddinin yurduna yerleştiler

Türk’ün aile efradı iydirde birleştiler

Mene sofrasını açtı yedirdi neveleri

Ulu babam koynunda sakladı bu erleri

 

                               CAHİT EROL


Ara`08
5
AZERBAYCANLI KAHRAMAN TAŞBURUN BELDESİNDE ANIT MEZAR YAPTIRILDI
Haberler

Yorumlar(0)

AZERBAYCANLI KAHRAMAN TAŞBURUN BELDESİNDE ANIT MEZAR YAPTIRILDI

Cuma, 05 Aralık 2008

    1918-1920 Yılları arasında Azerbaycan da özellikle  Vedibasar şehrinde Ermeni ve Ruslara karşı kahramanca savaşan daha sonrada Karakoyunlu ilçesine bağlı Taşburun beldesine gelip yerleşen Kerbelayı İsmail Çimen için bir anıt mezar yaptırıldı.
      Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu'nun, girişimleri ile bir iş adamı tarafından yaptırılan Anıt mezar, resmi izin alınamadığı için ziyaret amaçlı tören düzenlenerek gezildi.
      Taşburun beldesin de düzenlenen törende konuşan, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, "Kerbelayı İsmail Çimen Azerbaycan'da Ermenilere karşı kahramanca savaşmış mert  bir yiğit insandı. Daha sonra Sovyet devleti kurulunca bunu kabullenmiyerek Türkiye'ye göç etmiş burada yaşamıştır. Bugün Azerbaycan da onun kahramanlığı konuşulmaktadır. Bugün Ermeniler Azerbaycan da topraklarımızı işgal etmiştir. Türk topraklarında gözü var. Dünyaya Türkler soykırım yaptı yalanlarını kabullendirmeye çalışıyor. Türkiye'yi soykırımla itham diyor. Bizler bu işleri barış yolu ile halletmeye çalışıyoruz. Fakat topraklarımızın harp yolu ile azat etme hakkını da saklı tutuyoruz. Ermeniler bunu unutmasın." dedi.
            Iğdır  Belediye Başkanı Nurettin Aras'ta, "Bugün Türk dünyasının lideri İlham Aliyev'dir. Ermeniler işgal ettiği topraklardan çekilmedikçe kapılar açılamaz. Erivan da topraklarımız var onları hukuk yolu ile alacağız" şeklinde konuştu.
            Azerbaycan milletvekili Nizami Huduyev'de “Türkiye'de bulunmaktan mutluyum. Dünyada 250 milyon Türk var. Ermeni 2-3 milyon nüfusu ile kan döküyor toprak işgal diyor. Ermeniler korkak bir millettir. Rusların gücü ve eli ile bu kanları dökmüşlerdir. Ermeninin ne iyisi nede kötüsü olur, Ermeni Ermenidir. Onunla ancak işgal ettiği topraklardan çekildiğinde ve iddialarından vaz geçtiğinde oturulup sohbet edilir." dedi.
            Taşburun beldesi Belediye Başkanı Rıza Kumtep de "Buradan Ermenilere sesleniyorum çekin kanlı ellerinizi işgal ettiğiniz topraklardan ayranımız kabartmayın yoksa ne yapacağımızı bilirsiniz" şeklinde konuştu.
            Daha sonra konuşan Azerbaycan'dan gelen misafirler Kerbelayı İsmail Çimen'in Ermeni ve Ruslara karşı verdiği kahramanca mücadeleyi anlattılar.
            Anıt ziyaretine Azerbaycan milletvekillileri Niami Hudayev, Rüstem Halilov, Nahcıvan Gümrük Müdürü Muhammet Seyitov ve Azerbaycan’dan gelen televizyoncular gazeteciler ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldılar. Bu arada Kerbelayı İsmail Çimen'in kızı Misri Çimen akrabaları ile hasret giderdi.
    Ziyaretin ardından İş adamı Kumtepeler unun sahibi Mecit Kumtepe  tarafından misafirlere yemek verildi.
    Azerbaycan ve Nahcıvan’dan gelen heyet aynı gün geri döndü.


Ara`08
5
IĞDIR SONBAHAR MEVSİMİNİN GÜZELLİĞİNİ YAŞIYOR
Haberler

Yorumlar(0)

IĞDIR SONBAHAR MEVSİMİNİN GÜZELLİĞİNİ YAŞIYOR
Cuma, 05 Aralık 2008

    Doğal güzellikleriyle Doğu Anadolu bölgesinin Çukurovası diye adlandırılan Iğdır, sonbaharın gelmesiyle birlikte bir başka güzelliğe büründü.
   Iğdır' da  sonbahara hakim olan alaca renkler görenleri büyülüyor. Bir taraftan sararan yaprakların hakim olduğu tabiat, öte yandan yemyeşil bitki örtüsüyle büyüleyen manzaralarla dikkat çekiyor.
     Sarı ve yeşilin bütün tonlarının yer aldığı ağaçlar ve yere dökülen yapraklar, güzel görüntüler ortaya koydu.
      Iğdır sonbahar mevsimi ile büyüleyen bir güzellik kazanırken, başı her zaman karlı olan Efsane Dağ Ağrı Dağına yağan karların ayrı bir güzelliğide kış mevsiminin gelmekte olduğunun haberini veriyor.
    Dört mevsimi birden bağrına basan Iğdır'da sonbahara hakim olan alaca renkler görenleri büyülüyor. Bir taraftan sararan yaprakların hakim olduğu tabiat, öte yandan Ağrı dağı, Alagöz  dağları ise beyazlara büründü. Şehir merkezinde vatandaşlar güneşli ve güzel havada dışarıda yemek yiyip, çay içiyor.

Ara`08
3
BELEDİYE BAŞKANLARINDAN AK PARTİYE ZİYARET
Haberler

Yorumlar(0)

Cuma, 21 Kasım 2008

   Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, Aralık Belediye Başkanı Muharrem Kumtepe, AK Parti il Başkanı Abdulcabbar Baştemur’a ziyarette bulundu. Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte parti içi aday belirleme çalışmalarının başlangıcı olan aday adayları kendilerini tanıtmaya başladı. 
    AKP İl Başkanı Abdulcabbar Baştemur, tüm seçim çevrelerinde anket uygulaması da yapacak.
    Belediye Başkanı belirleme sürecinde milletvekillerinin ve teşkilatın kanaatlerinin de genel merkez tarafından takip edileceğinin altını çizdi.
Baştemur ”Kesin adayın belli olmadığını ama sadece halkın dilinde yer alan aday adaylarımız Yaşar Akkuş, Baro Başkanı Mustafa Buluş, Mehmet Yancar, Selahattin Artantaş, Nurettin Aras, ilçeleri mizde ise dilekçelerle baş vurular sürüyor.” dedi.
    Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş ”Belediye Başkanı olarak 4,5 yıldır ilçeye en iyi hizmeti vermeye gayret gösterdik” diye belirten Başkan Deliktaş, “Bu çalışmalarımızı yaparken her günümüz planlı ve programlıydı. Sorumluluğumuzu tazeleme ve desteğinizi yenilemek için tekrar halkımızın karşınıza çıkacağız. Sizlerin yüzünü ak sunacak hizmetlerde bulunduk, daha iyiye götürmek için herzaman hazır”  diye konuştu. ...

Toplam 256 Blog, 52 Sayfada Gösterilmektedir.
«« « 37 38 39 40 41 [42] 43 44 45 46 47 » »»

 
Cankat.Net