KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Mayıs - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

İstatistikler

 Toplam Hit: 7320287
 Sitede Aktif: 1
 Ip: 172.69.6.147
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

Haberler

Oca`09
21
20 YANVAR KATLIAMINI KINIYORUM
Haberler

Yorumlar(0)

20 Ocak 1990 Tarihinde Bütün dünyanın gözleri önünde büyük bir vahşet yaşanmıştır. Bütün bunlara ragmen köklü bir tarihe sahip bu Türk yurdunun bagimsizligi engellenememiştir.20 ocak 1990 tarihinde" bir milletin, silâhlara karsi çiplak vücudunu siper ettigi bir ibret sayfasi olarak tarihe geçmiştir. "20 Yanvarda" yaşanan insanlik dışı katliyamin dünya kamoyuna tüm gercekleriyle aktarilması Rus emperyalizminin engellemesine ragmen Azarbaycan Türklerinin yüregindeki bagimsizlik atesi sönmemistir. ve tarih yeniden yazılmıştır."20 Yanvar'in" 19. Yil dönümünde bagmsizlik atesini yakmak için canlarini severek feda eden bu uğurda şehid olan kardeslerimizi rahmet ve sükranla aniyor.  Dünyanin gözü önünde yapilan bu insanlik disi katliyami ve zulmü kınıyor Yüce Türk milletine bassagligi diliyorum.

Sefer Karakoyunlu

Eğitimci-İstanbul


Oca`09
20
20 YANVAR MESAJI
Haberler

Yorumlar(0)

20 YANVAR MESAJI
Salı, 20 Ocak 2009

    20 Ocak, Azerbaycan halkının tarihinde, sadece ağıt ve acı ile hatırlanacak gün değildir.
  20 Ocak Azerbaycan halkının şan ve şeref günüdür. 20 Ocak olayları Azerbaycan halkının özgürlük mücadelesine kalkmak, çiğnenmiş haklarının, istiklalinin iadesi uğrunda savaşmak azmine sahip olduğunu bir daha göstermiştir. Azerbaycan evlatlarının aziz hatırasını ihtiramla yad ederken, yıllar geçecek, nesiller değişecek, lakin vatan evlatlarının hatırası yüreklerde ebediyen yaşayacaktır. Yaşasın Müstakil Azerbaycan.  
Caferali TAŞBAĞ
Mustaş Yönetim Kurulu Başkanı

Oca`09
20
KARAKOYUNLU İLÇESİ KAYMAKAMI HALICILIK KURSUNU ZİYARET ETTİ
Haberler

Yorumlar(0)

Salı, 20 Ocak 2009

    Iğdır'a bağlı Karakoyunlu ilçesi Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Taşburun beldesindeki ipek halı dokumacılığı kursunu ziyaret etti.
                  Halıcılık kursiyerlerinin sorunlarını dinleyen, Kaymakam Çığ, "Bu güzel halıları Türkiye'nin ve dünyanın her yerin de tanıtmak için çalışmalarımız var. Bu faaliyet bayanlara uğraş vermesi yanı sıra bu sayede harçlıklarını da çıkarıyorlar. Burada dokunulan halıları Kayseri'de bir firma alıyor.  Bizim amacımız doğrudan satış yapmak. Bu da kursiyerlerimize daha iyi gelir elde etme imkanı sağlayacaktır" dedi.
                Halıcılık kursu hakkında bilgi veren kurs öğretmeni Zehra Yurdakul, "Karakoyunlu İlçesi Kaymakamlığı ve Halk Eğitim'in katkılarıyla Taşburun beldesinde açtığımız ipek halıcılık kursunda 12 öğrencimiz bulunmaktadır. Kursiyerle rimiz günde 8 saat burada çalışmaktalar. Öğrencilerimiz her dokudukları ve söktükleri ilmek başı 1 Lira 50 kuruş ücret almaktalar. Bu sayede günde yaklaşık 5 Lira kazanabiliyorlar" diye konuştu.
                     Kursiyerler de Kaymakam Çığ 'dan evlerine halı dokuma tezgahı ve- rilmesini böylece daha verimli olunacağını ve daha çok para kazanacaklarını söylediler. Kaymakam M.Alper Çığ da  halı tezgahı sözü verdi.

Oca`09
14
İSTANBUL'DA BAŞARILI BİR IĞDIRLI...
Haberler

Yorumlar(0)

İSTANBUL'DA BAŞARILI BİR IĞDIRLI...
Av.Mustafa AKOT: Avcılar halkının Avukatı olacağım dedi.

Avcılar Belediyesi Meclis üyeliği için başvuru yapan isimlerden biri de aynı zamanda Kent YAŞAM Gazetesi'nin hukuk danışmanı olan Avukat Mustafa Akot oldu. Özellikle Tahtakale semtinin bilinen ve sevilen isimlerinden olan Akot, çok sayıda arkadaşı ile birlikte geldiği CHP Avcılar İlçe Başkanlığı'nda, adaylık dosyasını ilçe başkanı Bayram Acar'a teslim etti. Partisi CHP'nin adaylık şansı verdiği taktirde büyük başarılara imza atacağını ve ilçenin sorunlarının çözümü noktasında katkı yapacağını belirten Akot; adaylığı ve CHP tercihi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Av. Mustafa Akot'un adaylık dosyasını teslim alan CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar, kendisinin görev talebinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek; "Mustafa Beyle birlikte belediye meclis üyeliği için görev talep eden arkadaşlarımızın sayısı 60 oldu. Belediye başkanlığı için resmi başvuru sayısı ise şimdilik üç. Bu sayılar elbette artacaktır. Partimize ve ilçemize gösterilen bu teveccüh bizleri mutlu ediyor. Avcılar Belediyesi'ndeki hizmetlerimiz artarak devam edecek. Büyükşehir Belediyesi de artık bizim olacak. İstanbul'a verdikleri zarar yeter artık" dedi.
Neden belediye meclis üyeliği?
Av. Mustafa Akot; "İstanbul'un parlayan yıldızı Avcılar'da yaşayan, bu ayrıcalığı tadan bir kişi olarak yaşadığım yere hizmet etmek de istiyorum. Gerek yakın çevremin katkıları, gerekse gözlemlerime dayalı olarak Avclar'ın ve özellikle de Tahtakale'nin temel sorunlarının biliyorum. Alt yapı ve yapılaşma mutlaka çözülmesi gereken problemler olarak duruyor karşımızda. Öte yandan halk ile belediye arasında sağlam bağlar kuracak, sorunları belediye yönetimine iletecek, takip edecek ve çözümü için uğraş verecek birilerine de gereksinim olduğunu gördüm. Bütün bunları göz önüne alarak Belediye Meclis Üyeliği için talepte bulundum. Halkıma hizmet etmek benim için en büyük olacaktır.
Neden CHP?
CHP, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu olan bir parti olduğu gibi; devletin ve toplumun teminatıdır aynı zamanda. İlçemizin, ilimizin çıkarlarını düşündüğümüz gibi ülkemizin menfaatlerini de düşünmek zorundayız. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri doğrultusunda muasır medeniyet seviyesine ulaşmayı hedef edinen, milli çıkarlarımızı koruyarak yönünü batıya çeviren, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz savunucusu Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday oldum. Yerel yönetim işinin ve sosyal belediyecilik anlayışının mimarı olan CHP'nin hizmetlerine katkı sunmak adına buradan aday oldum. Bundan sonraki yaşamımı CHP içinde, bir nefer olarak ve verilecek her görevi bir emir telakki ederek yerine getirmek için bütün enerjimi harcayacağım. Partimden ve izlediği yoldan son derece eminim.
Partimin yetkili organları adaylığımı onaylar ve meclis üyesi seçilirsem, 24 saat halkımın ve ilçemin hizmetinde olacağımın bilinmesini istiyorum" dedi.
Av. Mustafa Akot kimdir?
Av.Mustafa Akot,1971 yılında Iğdır İli Tuzluca İlçesi Gedikli köyü'nde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Iğdır'da tamamladı. 1987 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak yüksek öğrenimine başladı ve 1993 yılında Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.
Mezun olduktan sonra İzmir Barosu'nda Avukatlık stajına başladı ve Avukat olarak İzmir Barosu'na kaydoldu.1995 yılında kısa dönem olarak askerliğini yaptı.
Askerlik dönüşü İzmir Barosu'na kayıtlı serbest Avukat olarak çalışmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU genel Müdürlüğü'nde bir süre sözleşmeli Avukat olarak çalıştı.
Av.Mustafa Akot, 2000 yılında memleketi olan Iğdır’a giderek orada mesleğini sürdürdü. İki dönem Iğdır Barosu yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevi ile bir siyasi partinin il başkan yardımcılığı görevi, Iğdır Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeliği, Iğdır Valiliği Tüketici Sorunları Hakem Heyeti üyeliği gibi görevlerde bulundu.
Av.Mustafa Akot, 2004 yılında yapılan yerel seçimlere katılarak Iğdır Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi. Bir dönem daimi encümanlik görevinde bulundu ve çeşitli komisyonlarda görev aldı.
2006 yılının başında İstanbul’a yerleşme kararı alan Av.Mustafa Akot, halen İstanbul Barosu'na kayıtlı serbest Avukat olarak mesleğini sürdürmektedir. İstanbul Kent Yaşam Gazetesi'nin Hukuk Danışmanlığını da sürdüren Av.Mustafa Akot, evli ve bir çocuk babasıdır.


Oca`09
12
IĞDIRLI BERNA IŞIK, ŞİİR DALINDA BİRİNCİ OLDU
Haberler

Yorumlar(0)

IĞDIRLI BERNA IŞIK, ŞİİR DALINDA BİRİNCİ OLDU

Kars Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sarıkamış Harekâtı'nda donarak hayatına kaybeden 90 bin Mehmetçik'in fedakârlığını anlatan 'Sarıkamış: Bir hüznün hikâyesi' konulu şiir yarışmasında birinci Iğdır'lı öğrenci Berna Işık oldu.
Iğdır valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk tarihinin tanıtılması ve Sarıkamış şehitlerinin fedakârlıklarının kuşaktan kuşağa tarih bilinci ile aktarılması için Türkiye genelinde ortaöğretim ve üniversitelerarası olarak düzenlenen yarışmada Berna Işık "Kardelenler" isimli şiiri ile birinci oldu.
Berna Işık 'ın birinci olması Iğdır'da memnunluk yarattı.

KARDELENLER
Gülü anlattılar çağlar boyu,
Kimi zaman karanfili
Unuttular nedense kardelenleri:
Allahüekber Dağların'da açan
Hüzün yüklü çiçekleri
Yemen'de başladı öyküsü
Asi kardelenlerin
Yorgun trenlerin yolcusu
Doksan bin erin,
Ne dizinde derman
Ne bedeninde can vardı;
Yüreklerde umut
Dillerde vatan vardı.
Hasretken Yemen çöllerinde
Sılanın baharına, yazına
Düştüler birdenbire
Sarıkamış ayazına
O en güzel çağda solarken
Gencecik bedenleri,
Oldular kara kışta vatanın
Müjdeli kardelenleri.
Sarıkamış yolları
Beyaz örtüyle kapandı;
Geçit vermez, yüce dağlar
Önlerinde uzandı.
Göz gözü görmüyor
Tipi; rüzgar, kar…
Engel mi bunlar Mehmed'e
Serde vatan sevdası var!

Durmadı Mehmed, ufka doğru yürüdü
Fakat sonra etrafı bir siyahlık bürüdü
Kesince gece, Mehmed'imin yo- lunu
Bağladı karanlık, kanadını kolunu
Üşüyordu Mehmed'im
Gecenin ayazında
Yemen'den kalma yazlıklar,
Mehmed'imin sırtında
Dayan, yiğidim dayan;
Elbet güneş doğacak.
Kardelenler yükselip
Gökyüzüne çıkacak
Gözler karanlıkta,
Yürekler ufukta
Yürür Mehmed sonsuza
Beyaz kefen içinde
Hasret kokan türküler,
Mehmed'imin dilinde
Ha gayret yiğidim
Vatan senin omzunda
Az kaldı sabah olacak
Işık, dağın ardında
Kimi zaman anası, eşi, yavrusu
Kimi zaman da oldu yavuklusu
Ak gelinlik içinde Mehmed'i
Çağırdı ölüm uykusu
İndi bir ağırlık gözkapağına
Usulca uzandı kardan yatağına
Sımsıkı sarıldı soğuk mavzerine
Bir beyaz örtü serdi kar, üzerine
Vatanın bağrına bırakıp
Buzdan heykelini,
Uzattı sonsuza Mehmed
Donmuş ellerini

Berna IŞIK




Toplam 256 Blog, 52 Sayfada Gösterilmektedir.
«« « 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 » »»

 
Cankat.Net