KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Mayıs - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

İstatistikler

 Toplam Hit: 7320516
 Sitede Aktif: 2
 Ip: 108.162.216.105
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

Haberler

Ara`08
31
YENİ YIL MESAJI
Haberler

Yorumlar(0)

 

 YENI YILA GIRERKEN SEVGI VE BARIS DILIYORUM, SAVASLARIN, ACILARI VE FELAKETLERIN, GECIP GIDEN KOCA BIR YIL GIBI GERIDE KALMASI UMUDUYLA. NICE YILLARA..

SEFER KARAKOYUNLU-İSTANBUL


Ara`08
27
IĞDIRLI ZİRAAT MÜHENDİSİ METE TÜRKOĞLU’NA ÖDÜL VERİLDİ
Haberler

Yorumlar(8)

IĞDIRLI ZİRAAT MÜHENDİSİ METE TÜRKOĞLU’NA ÖDÜL VERİLDİ…
Perşembe, 25 Aralık 2008

    TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Iğdır İl Temsilciliği Iğdır'da yılın başarılı Ziraat mühendisini seçti.
          TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Iğdır İl Temsilcisi Mehmet Ali Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada "Üyelerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel alanlardaki başarılarını değerlendirip, ödüllendirmek amacıyla her yıl TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri verilmek te, İl bazında adaylar önerilmektedir. İl Temsilciliğimiz tarafından 2008 yılı adayı olarak,  Odamız üyelerinden Iğdır İl Çevre ve Orman Müdürlüğünde Ağaçlandırma Erozyon Kontrol, Doğa Koruma ve Milli Parklar, ORKOY Şube Müdür V. Olarak çalışan  Ziraat Mühendisi Mete Türkoğlu'nu önerdik yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı layık görüldü" dedi.
    Bulut, Mete Türkoğlu'nun "Iğdır İline yönelik Doğal Hayatın korunması, çevre bilincinin gelişmesi, ağaç ve doğa sevgisinin kazandırılması çalışmaları, okullarda eğitim çalışmaları, orman alanlarında Ağaçlandırma sahalarında Damlama Sulama projelerine Hazırlık Çalışmaları yapması, Sulak Alanların ve Doğal yaşamın geliştirme çalışmaları ile Ülkemizde ender bulunan Su Samuru , Coypu (Su Maymunu)ile ilgili Kırıkkale üniversitesi ile birlikte yürütüp çeşitli bilimsel dergilerde yazı ve fotoğraflarının yayımlanması, İlimizde Bilir kişi Eğitimine katkıda bulunması, hazırlayıcı eğitim vermesi  ve Iğdır'ı tanıtımı açısından yaptığı çalışmalar nedeniyle Hizmet Teşvik ödülüne aday görüldüğünü" söyledi.

Ara`08
27
ERMENİLER VE İÇİMİZDEKİ SAVUNUCULARI ÖZÜR DİLEMELİ
Haberler

Yorumlar(0)

ERMENİLER VE İÇİMİZDEKİ SAVUNUCULARI ÖZÜR DİLEMELİ
Cuma, 26 Aralık 2008

    Osmanlı Devleti isyancı ve düşmanla iş birlikçi Ermenilerin ihanetleri karşısında, ordunun güvenliği ile ikmal yollarının güvenliğini sağlamak amacı ile 27 Mayıs 1915 tarihli sevk ve iskân kararını almak zorunda kaldı.  Bu karar içeriğinde;
1. Ordunun muharip birliklerinde yer alan Ermeni askerlerini geri hizmet birliklerine aktarmak,
2. Savaş bölgesindeki Ermeni halkı Güney Doğu Anadolu'ya ve o dönemde imparatorluğun bir parçasını oluşturan Suriye'nin kuzeyine doğru kaydırmak, önlemleri yer almakta idi.
Ülke savaştayken düşmanla işbirliği yapan, yol kesip köyleri yağmalayan Ermenilere böylesi bir hak tanınması Ermenilerin tarihi boyunca aldıkları en büyük ödüldür. Böyle bir hakkı dünya tarihinde hiçbir imparatorluk kendi- ne ihanet eden toplumlara tanımamıştır.
1918-1920 yıllarında ise Ermeniler doğu ve güney doğu illerimizde insanlarımızı topluca katletmiş köylerimizi basarak insanları diri diri mezara gömmüşlerdir. Bu olayların canlı şahitleri hala o bölgelerimizde yaşamakta olup açılan toplu mezarlarda da olayların izine rastlanmaktadır. Ülkemizde yaşayan her vatandaşımız dedesinden ninesinden gözleri yaşlı yaşlı üzülerek anlatılan bir ermeni katliamını mutlaka dinlemiştir. Çoğu zaman dinlerken bile insanın kanını donduran dehşete düşüren yüzlerce binlerce olay yaşanmıştır.
1973-1985 yılları arasında ASALA terör örgütü tarafından şehit edilen onlarca diplomatımız.
1990-1992 yılları arasında Azerbaycan, Karabağ ve Hocalı’da Türklere yaşatılan vahşetin sorumlusu olan Ermenilerden özür dilenmesini isteyenler bu memleketi bölmek isteyenlere rehberlik etmektedirler.
Tarihi canlı yaşayan bütün bu gerçekleri bilen bir milletin evlatları olarak bu topraklar üzerinde yıllardır Ermenistan sınırını bekleyen biz memleket sevdalıları biz vatan toprağından başka gidecek yeri olmayan IĞDIRlılar olarak bu işi kendilerine görev sayan sözde aydınların milletimize verdiği üzüntüden dolayı yüce Türk milletinden, Ermenilerin biz Türklerden ve Azerbaycan Türklerinden özür dilemesini bekliyoruz.
BİZİM IĞDIR KÜLTÜRÜNÜ KORUMA VE YAŞATMA DERNEĞİ

Ara`08
23
Karakoyunlu İlçesinde, Bundan Sonra Siyaseti Bıraktım
Haberler

Yorumlar(0)

Karakoyunlu İlçesinde, Bundan Sonra Siyaseti Bıraktım
Salı, 23 Aralık 2008

    Karakoyunlu Beldemde, şimdi ki İlçem’de Çiftçilikle devam ettim, 1972 tarihinde bakkalcılıkla, 1980 Yılına kadar Iğdır da konfeksiyon mağazasıyla devam ettim.
  1983 Anavatan partisi Iğdır ilçesi parti yönetiminde görev aldım, 1989 Karakoyunlu Beldesinde Belediye Başkanı oldum, 1994’de Kabilemden Emin Demir akrabam aday olmasına rağmen 4 oyla seçimi maalesef kaybettim, 1995‘de  genel seçimlerde Anavatan partisi 2. sırada aday oldum ve seçilemedim, 1997 yılında Doğru yol partisinde il başkan yardımcılığı görevi yaptım, 1990 mahalli seçimlerde doğru yoldan rakiplerime çok fark atarak Belediye Başkanı oldum.                      
       2004 mahalli seçimlerinde kendi isteğimle ilçemde aday olmadım, Iğdır Belediyesinde meclis üyeliğine seçildim, zaman, zaman Belediye Başkanlığı yaptım, komisyonlarda görev aldım, Belediye Başkanı olduğum zamanda ilçemde ve ilde 42 kişiye kadrolu Ebe, Hemşire, Memur, Hizmetçi olmalarını sağlayarak iş imkanı sağladım. 1992 Yılında hiç kimseye tarihinde nasip olmayan; Emekli Albay Nuri Alagöz ağabeyimle beraber, alt yapısını ben, üst yapısını Nuri Alagöz’le omuz, omuza vererek Karakoyunlu’yu ilçe yaptık, hayatım boyunca çok şeyden mutlu oldum.
İlçemizde görev yapan ve yapacak olan Kaymakamlara, Belediye Başkanlarına başarılar dilerim.
(Benim; İlçede hakkım varsa herkese helal ediyorum. Sizlerde helal eder iseniz mutlu olurum.)
Şimdi ise bundan sonra Iğdır’da Iğdır’lı hemşerilerimle beraber siyasette görev alayım veya almayayım bir nefer olarak ekibimizle hareket edeceğim.
Başta bütün Karakoyunlu halkına, 10 Yıl beraber çalıştığım Belediye Personeli, Beni seven ve sevmeyen bütün halkıma yaşlı, kadın ve erkeklerin ellerinden öperim. Geçlere uzun ömürler ve saadetler dilerim.
Bu arada bana ve Karakoyunlu İlçesine menfaatleri olan maddi ve manevi desteği esirgemeyen her konuda yardımcı olmaktan dolayı başta H.Sabri Şıktaş ve Yeşil Iğdır Gazetesi Ailesi ve Personeline, İsmail Aras ve Güven Gazetesi Ailesi ve Personeline, İş adamı akrabam Caferali Taşbağ’a Yaşantım boyunca minnettarım. Teşekkür ederim.
Ramazan Hoşhaber
Karakoyunlu (2 Dönem) Eski Belediye Başkanı

Ara`08
22
ERMENİLER TÜRKLERDEN ÖZÜR DİLESİN İMZA KAMPANYASI DEVAM EDİYOR BİR SAATTE 1200 İMZA TOPLANDI
Haberler

Yorumlar(0)

Pazartesi, 22 Aralık 2008

    Iğdır'da , yayın yapan wwwigdirim76.com internet sitesinin 16 sivil toplum kuruluşu adına başlatmış olduğu   "Ermeniler Türk milletinden özür dilesin” adı altında bir anket ve imza kampanyası  başladı.
    Atatürk caddesi Zübeyde hanım Bulvarında başlatılan imza kampanyasında  bir saatte 1200 imza toplandı.  wwwigdirim76.com sitesi sahibi ve organ bağış derneği başkanı Serdar Ünsal, 16 sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti adına  yaptığı açıklamada " Nüfus cüzdanlarında T.C yazan fakat yürekleri Ermeniler için atan sözde aydınlar..!
     "Ermenilerden Özür diliyorum" adı altında imza kampanyası başlatmış bulunmaktadır. Bizde Bu vatanı karşılıksız seven, Ermeni katliamına uğramış bir neslin torunları olarak internet sitemizde "Ermeniler Türk milletinden özür dilesin” adı altında bir anket ve imza kampanyası" düzenledik. Bu anketimize herkesin destek vermesini, Iğdır da çeşitli yerlerde yapmaya başladığımız imza kampanyasına herkesin katılmasını bekliyoruz." dedi.
    Iğdır dışındaki vatansever vatandaşlarında imza kampanyası düzenleyerek bize göndermelerini bu konuda destek vermelerini bekliyoruz. Diyen Ünsal, “Gün bu gündür.. Gün Ermeni katliamına uğramış bir neslin torunlarının birleşme günüdür. Ermeniler 1918 -1920 -1990-1992 Yılları Arasında Türkiye de Ve Azerbaycan da Yaptıkları Katliamlardan Dolayı Türk milletinden ve Azerbaycan Türk'ünden  Özür Dilemelidirler" şeklinde konuştu.
         Akrabaları Ermeniler tarafından öldürülen İsmet Tağal isimli vatandaşta, “Asıl soykırımı Ermeniler yapmıştır. Benim dedem, dayılarım öldürülmüştür. Gedikli köyünde 105 kişiyi bir dama doldurarak diri diri yakmışlardır. Onlardan kim özür dileyecek. Asıl Ermeniler Türk milletinden özür dilemelidir" dedi. Vatandaşlarda “Asıl soykırımı yapanlar Ermenilerdir. Onlar özür dilmelidir." diyerek imza attılar.

Toplam 256 Blog, 52 Sayfada Gösterilmektedir.
«« « 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 » »»

 
Cankat.Net