KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Nisan - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

İstatistikler

 Toplam Hit: 7294350
 Sitede Aktif: 2
 Ip: 172.69.6.183
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

Haberler

Kas`08
29
Sözde soykırım tasarısının ABD’de kabul edilmesi en fazla Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesinde Ermeni mezaliminin canlı tanıklarını üzdü. Karakoyunlu ilçesinde...
Haberler

Yorumlar(0)

     Karakoyunlu ilçesinde oturan 9 çocuk 58 torun sahibi Pürüze Polat, ‘Olaylar yaşandığında 6-7 yaşlarındaydım. Annemin yardımıyla kurtuldum. Ermeniler her şeyimizi yakıp yıkmışlardı. Sadece insanları öldürmekle yetinmeyen Ermeniler, buldukları değerli eşya ne varsa onları da beraberinde alarak götürmüşlerdi’ dedi.

Yine Karakoyunlu ilçesinde yaşayan 5 çocuklu 20 torun sahibi Ali Asker Türk ise ‘Ermeniler saldırınca İran’a kaçtık. 1-2 yıl İran’da kaldık. Sonra yeniden Iğdır’a döndük. Ermeniler bizlere çok eziyet etti. Babamı öldürdüler. Çok insanın canına kıydılar. İnsanları diri diri yakan bir zihniyet, şimdi soykırıma uğradığını iddia ediyor’’ diye isyan etti.

Ermeni mezaliminin canlı tanıklardan Leylan Toktamışlı da Ermenilerin köylerine yaptığı saldırı sırasında, 5-6 yaşlarında
olduğunu belirterek, Ermeni mezaliminden kurtulmak için Ağrı Dağı’nın eteklerine kaçtıklarını ve bir süre burada yaşadıklarını belirterek, köylerine döndüklerinde her şeyin yakılıp, yıkıldığını gördüklerini söyledi


Kas`08
29
ZAFER TIRMANIŞINA GELEN DAĞCILAR KARAKOYUNLU KORHAN YAYLASINDA KONAKLADILAR
Haberler

Yorumlar(0)



IĞDIR-27.08.2008- Zafer Haftası nedeniyle bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Ağrı Dağı Tırmanışı'na 5 ülkeden 21'i yabancı olmak üzere 70 sporcu dağcı 2100 metrede bulunan Korhan yaylasında konakladılar.
Araçlarla Korhan yaylasına giden dağcılar yol üzerinde bulunan Nuhun gemisi maketini gezerek hatıra fotoğraf çektirdiler. Ardından Korhan yaylasına giderek geceyi geçirmek için kamp kurdular.
Dağcıları ilk konaklama yerinde ziyaret eden Iğdır valisi S.Saffet Karahisarlı, Emniyet müdürü Yusuf Çalkavur, Jandarma alay komutanı k. Albay Ernail Keleş dağcılık federesayonu Iğdır il temsilcisi Coşkun Oluz dağcılara başarılar dileyerek her zaman yanarlında olduklarını söylediler.

Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışının ilk gününü Korhan yaylasında geçirecek olan dağcılar yarın sabahın ilk ışıkları ile birlikte tırmanışa geçecekler. Dağcılar 2100.3400.4400 metrelerde kamp kuracak daha sonrada 30 ağustos zafer bayramı günü öğlen saatlerinde zirve yapacak tekrar 4400, 3400 ve 2100 metreye inecekler. Dağcılar Korhan yaylasında antrenman mahiyetinde yürüyüş yaptılar.
Nazlıhilal Ünsal

Kas`08
29
KARAKOYUNLUDAN CENEVREYE
Haberler

Yorumlar(0)

Çarşamba, 13 Ağustos 2008

    Karakoyunlu İlçesinde doğdu, Cenevreye  Konsolosluğuna atandı...
    Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesinde doğan, Merhum Kerem Arslan’ ın oğlu Koonsolos Nevzat Arslan,  Karakoyunlu ilçesi Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş’la birlikte gazetemize ziyaret ettiler...  Nevzat Arslan Iğdır Lisesinden 1991 yılında mezun oldu. 1996 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu.
    1997–1998 yılları arasında Belçika Liege Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler mastırı yaptı.
1998 yılında Dışişleri Bakanlığına girdi. 2001–2003 tarihleri arasında T.C. Cezayir Büyük Elçiliğine 3. kâtip olarak atandı.
2003–2006 tarihleri arasında Brüksel Başkonsolosluğunda muavin konsolosu olarak görev yaptı. Şimdi ise T.C. Cenevre Başkonsolosluğuna konsolos olarak atandı.     
    Nevzat Arslan  yaptığı açıklamada: “Iğdır ve Karakoyunlu gençlerinin örnek almalarını, çalışmanın ve azmin sonunda  istenilen yere ulaşacağımıza   inanıyorum”  dedi. Nevzat  Arslan’a yeni görevinde başarılar diliyor, ilimize ve ilçemize hoşgeldiniz diyoruz.

Kas`08
29
KARAKOYUNLU ŞAMPİYONA ÖDÜL
Haberler

Yorumlar(0)

Çarşamba, 21 Mayıs 2008

  Karakoyunlu ilçesinin ilk bayan Türkiye boks şampiyonu Tuğba Dalga Hindistan ve Türkiye milli takımı ile birlikte ortaklaşa yapmış olduğu kampta ülkemizi ve İlçemizi başarı ile temsil ederek döndü.
 

Şampiyon boksörü Karakoyunlu' da ailesi ve halk sevinçle karşılayarak tebrik ettiler.
 Bu başarıya istinaden 19 Mayıs töreninde Karakoyunlu İlçesi  Kaymakamı A. Ferhat Özen Milli takım kampından dönen şampiyon bayan boksör Tuğba Dalga’ya  kupa ve Antrenörü Erol Bat'a  başarılı çalışmalarından  dolayı şilt vererek ödüllendirdi


Kas`08
29
Bayram Dalga: Kurân Öğretilerini Yaymak Özellikle Din Alimlerinin Asli Vazifesidir
Haberler

Yorumlar(0)

Kacardoğanşalı Köyü Ehlibeyt Camii İmamı Hüccet'ül İslam Bayram Dalga, Kurân kültürünün egemen olduğu bir toplumsal yapının tüm ilahi önderlerin hedefi olduğunu vurguladı ve ''Kurân öğretilerini topluma yaymak tüm Müslümanların, özellikle de din alimlerinin asli vazifesidir'' dedi.

Iğdır ilinin Karakoyunlu ilçesine bağlı Kacardoğanşalı Köyü Ehlibeyt Camii İmamı Hüccet'ül İslam Bayram Dalga, İkna muhabirine yaptığı açıklamada Kurân-ı Kerim'in Allah'ın insanlara sunduğu yaşam programı olduğuna işaret etti ve ''maalesef bu yüce kitaba en azından şu ana kadar gereken önemi vermemişiz. Acaba Müslümanların yüzde kaçı bu kitabı başından sonuna kadar anlayarak okumuştur?! Bence bu oran bir hayli düşüktür. Müslümana yakışmayacak ölçüde düşüktür. Demek ki biz Müslümanlar, hayat tarzımızı kendi nefsani isteklerimize göre şekillendirme eğilimi içindeyiz. Eğer Kurân'ın sunduğu hayat felsefesini benimsemiş olsaydık, toplumumuzun Kurân öğretilerinden bu kadar uzak oluşunu nasıl izah edebiliriz? İtiraf etmeliyiz ki Kurân'dan Müslüman bir toplum olarak çok uzağız. Bu mesafeyi bir an evvel kısaltmalı, toplumca Kurân'a doğru hareket etmeliyiz. Kurân öğretilerini öğrenmek, amel etmek ve diğerlerine öğretmek tüm Müslümanların, özellikle de din alimlerinin asli görevidir'' diye konuştu.

İran Kurân Haber Ajansı İkna'nın Kurân kültürünü yayma konusunda önemli bir misyon üslendiğine de dikkat çeken Dalga, ''dini öğretileri insanlara ulaştırmanın en güzel yolu bugünün teknolojisinden faydalanmaktır. İkna, böyle bir tebliğin örneğidir. Ben bu siteyi yakından takip ediyorum ve farklı dillerde İslam dünyasındaki gelişmeleri haber formatında sunan bu sitenin Müslüman milletler arasındaki irtibatı güçlendirebilecek iyi bir köprü olacağına inanıyorum'' şeklinde konuştu.


Toplam 256 Blog, 52 Sayfada Gösterilmektedir.
«« « 46 47 48 49 50 [51] 52 » »»

 
Cankat.Net