KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Nisan - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

İstatistikler

 Toplam Hit: 7285071
 Sitede Aktif: 1
 Ip: 172.70.126.7
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

Haberler

Eki`11
14
YİNE AYNI SENARYO
Haberler

Yorumlar(1)

YİNE AYNI SENARYO

Ermeni halkına sesleniyorum!  Bölgenin hiçbir nimetinden faydalanamayan Ermenistan,  Ermenistan’ın kalkınması için gerçek anlamda hiçbir şey yapmayan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’in kurbanı oluyor.

Yaklaşan Fransa seçimlerinde 500 bin Ermeni’nin oylarını nasıl alırım hesabında olan Nicolas Sarkozy yapacağını yaptı,  soykırım yalanını yeniledi.  Sarkozy’ye  şunu sormak lazım:  Anadolu’ da Ermenilerin zulmüne  maruz kalmayan Türk ailesi var mıdır?.  Sarkozy,  Ermenistan’a yardım etmek istiyorsa bu konuların  çözülebileceği bir ortamın oluşmasına yardımcı olmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti defalarca,  karşılıklı olarak arşivlerimizi açalım,  gerçekler ortaya çıksın demesine rağmen Ermenistan bugüne kadar olumlu bir adım atmamıştır. Üstelik daha dün Hocalı’da yaptıkları soykırım yetmezmiş  gibi, yıllardan beri Azerbaycan topraklarını işgal altında tutmaktadır.

  Kader komşumuz Ermeni halkı bu diyeceklerime kulak versin:   Biz Türkler yıllarca sizinle içi içe kardeşçe yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Türkiye Sınırları içinde binlerce Ermeni soylu Türk vatandaşı yaşamakta ve hiçbir problemle karşılaşmamaktadır,  bizimle  aynı haklara sahiptirler. Buna karşılık Ermenistan sınırları  içinde bir tek Türk bırakılmamıştır.  Türkiye’de yüzlerce kilise mevcuttur ama Ermenistan’da bir tek cami yoktur. Ecdattan kalan camiler ya yıkılmış ya da  yok edilmiştir.     

Emperyalistler soykırım yalanını tekrarlayıp duruyorlar…  Oysa  1992’de Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde ve Hocalı kasabasında Ermenilerin yaptıkları asıl soykırıma sessiz kalıyorlar.                    

Hocalı ‘da soykırıma şahit olan Fransız gazeteci,  görmüş olduğu vahşet ve soykırım manzarası karşısında dehşete düşerek üzüntüsünden üç ay içinde  ölmüştür.  Fransız gazeteci: ”Dünyanın birçok yerinde savaş muhabirliği yaptım ama dünyanın hiçbir yerinde böyle bir vahşet görmedim,  bu bir insanlık suçudur” demişti.

 Şimdi iktidarda kalabilmek için  böyle  talihsiz bir söylemde bulunan Sarkozy’ye,  kendi vatandaşı olan gazetecinin sözlerini hatırlatıyor ve  eğer  vicdanı varsa doğruları söylemesini, iki halkın arasına  kin ve nefret  tohumu ekmemesini diliyoruz.

Ve yine diliyoruz ki  hak yerini bulsun, dünya  kamuoyu gerçekleri görsün, 1992’de yapılan soykırım ve tecrit sonucu yerinden yurdundan edilen Azerbaycan Türkleri yerlerine geri dönsün,  topraklarına yurtlarına kavuşsun,  yüz yıllık  kan davası bitsin ve Ermenistan halkı bölge nimetlerinden  nasiplensin, barış içinde yaşama ortamı yaratılsın. 

 

 İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği

           Sefer Karakoyunlu

                Başkan

 


Eki`11
8
UCUBE'NİN YERİNDE TÜRKİYE ve AZERBAYCAN BAYRAKLARI DALGALANIYOR
Haberler

Yorumlar(0)

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına kavuşmasının 20'nci yılı etkinliklerine katılmak üzere Kars'a gelen Azerbaycan diasporası, 'ucube'ye benzetilerek yıkılan İnsanlık Anıtı'nın enkazında Azerbaycan, Revan ve Türk Bayrağı açtı..

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına kavuşmasının 20'nci yılı etkinliklerine katılmak üzere Kars'a gelen Azerbaycan diasporası, 'ucube'ye benzetilerek yıkılan İnsanlık Anıtı'nın enkazında Azerbaycan, Revan ve Türk Bayrağı açtı. Azerbaycan Diaspora Heyeti Başkanı İsmail Agayev, "Türkiye ve Ermenistan'ın sahte dostluğunun sonu da bu 'ucube' gibi olacak" dedi.

Azerbaycan Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen programa katılmak için Kars'a gelen 20 kişilik Azerbaycan diaspora heyeti, yıkılan İnsanlık Anıtı'na çıkarak, Türk, Azerbaycan ve Revan bayrağı açtı. İnsanlık Anıtı'nın yapılma nedeninin Ermenistan dostluğu olduğunu söyleyen Azerbaycan Diaspora Heyeti Başkanı İsmail Agayev, anıtı yıktırdığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'a teşekkür etti. Türkiye'nin Ermenistan ile sahte dostluğunun sonunun da 'ucube' anıt gibi olacağını ileri süren İsmail Agayev, şunları söyledi:

"Diaspora merkezi olarak, Türkiye ile Ermenistan dostluğunun simgesi olarak yıkılan bu 'ucube'nin yerindeyiz. Biz burada Türkiye'nin devlet ve belediye başkanına teşekkür ediyoruz. Nihayet bu 'ucube' sökülüp atıldı. Bir milletin toprağını işgal eden, tarihini tanımayan hiçbir milleti ile dostluk mümkün değildir. Ermeniler ile sahte dostluğun sonu bu 'ucube' gibi olacaktır. Bu ucube de sahte dostluk ile kurulmuştur. Bu sahtekarlık sökülüp, atıldı. Ermenistan, Türkiye'nin topraklarını tanımadığı gibi, Ağrı Dağı'nı kendi toprakları olarak görüyor. Dağlık Karabağı da işgal eden Ermenistan, işgalci siyasetini sona erdirmedikçe onlarla hiçbir dostluk olmaz. Kars, Iğdır ve Ardahan'da yüz binlerce Müslüman kanı döken Ermeniler'in dostluğunu kabul etmiyoruz. Bugün o 'ucube'nin yerinde Türk, Azerbaycan ve Revan bayrakları dalgalanıyor."


Eki`11
6
Boralan Sınır Kapısı açılıyor
Haberler

Yorumlar(1)

Boralan Sınır Kapısı açılıyor... 

Iğdır MHP Millet Vekili Dr Sinan OĞAN Konuyla ilgili açıklama yapadı

Dün Dışişleri Komisyonu'nda bir çok uluslararası anlaşmayı onayladık.
Bunlardan birisi Iğdırımızı yakından ilgilendirmektedir. Zira dün
Türkiye ile İran arasında Iğdır Boralan Sınır Kapısının açılmasına
dair hükümetlerarası anlaşmayı onayladık. İnşallah yakın zamanda bu
kapımızı açacağız.

Ayrıca toplantımıza iştirak eden Gümrük
Bakanlığımız Müsteşar Yardımcısına ve komisyon üyelerimize Dilucu
sınır kapımızdaki sıkıntılar hakkında detaylı bilgi verdim. Sorunların
en kısa zamanda çözümü için Gümrük Bakanlığımızın elinden geleni
yapacağı sözünü aldık... Ayrıca kapı da en kısa sürede açılacak. Bu
sorun ile ilgili olarak daha önce de Gümrük Muhafaza Genel Müdürümüzü
ziyaret etmiş sorunlarımızı konuşmuştuk. Hem Nahçivan kapısı ve hem de
Boralan Kapısı konusunda bütün girişimlerimiz en üst düzeyde devam
etmektedir...
Saygılarımla Sinan OĞAN MHP Iğdır Milletvekili


Eki`11
1
ARAŞTIRMACI BİLGİHAN OVA KURA NEHRİNE DİKKAT ÇEKTİ
Haberler

Yorumlar(0)

Kura (Kür) Nehri  ve havzalarında  doğa fotoğrafları çeken KAI'li (Kars-Ardahan-Iğdır) doğa fotoğrafçısı Bilgihan Ova,'Kura-Çoruh Projesi' kapsamında, Kura'nın Çoruh Nehri'ne akıtılması projesinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.  Kura (Kür) Nehri'nin yatağında yapılacak bir değişik sonucu 60 tür balık ve 500 çeşit kuşun yok olacağı anlamına geldiğini belirten Ova, böyle bir doğa felaketinin izlerinin ise yüzyıllarca silinmeyeceğini söyledi.

Doğa fotoğrafçısı Bilgihan Ova, ''
Kura (Kür), Asyanın en stresli su havzası olarak kabul edilir. Daha 1 ay önce, Kura'nın son halini Azerbaycan/ Berde'de  fotoğrafladık. Nehrin Hazar'a girmeden deltalar çizdiği Sabirabat bölgesinde Kura'dan balık avlayıp geçimini sağlayan Azerileri; en önemlisi de her yıl kuzeyden gelip güneye giden göçmen kuşların, Kura'nın  Hazar Denizi Havzası'ndaki son dinlenme noktalarından sayılan Neftçala Rayonu (şehir) ve Lenkeran deltasında fotoğrafladık.

Kura'nın yatağının değiştirilmesi demek, Ardahanlı'nın tarım yapamaz hale gelmesi demek. Kura'sız bir Azerbaycan demek geçimini tarımdan sağlayan Azerbaycan halkının neredeyse yüzde 70'nin aç kalması, ekip-biçememesi demek.

Kura'nın kurutulması demek  bin 515 kilometrelik bir alanda  kendine yaşama alanı bulan içinde bir çok endemik çiçeğin de bulunduğu floranın, içinde o bölgede kendine yaşama alanı bulmuş ceylanlar dahil binlerce çeşit hayvanın hayata elveda demesi demek. Asıl önemlisi
Aral'dan sonra Hazar'ın da kurumaya, yok olmaya terk edilmesi demek. Kura'nın çığlığı duyulmalı
'' dedi


Eyl`11
29
İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Muhteşem Açılışla Merhaba Dedi
Haberler

Yorumlar(0)

 

Azerbaycan'ın Türkiye'deki sesi olmayı amaçlayan İstanbul Türkiye-Azerbaycan Derneği düzenlenen muhteşem törenle açıldı.

24 Eylül Cumartesi günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen törene başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz olmak üzere, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç, TAD Ankara Başkanı Enver Türkoğlu, Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı Yetkilileri, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlerimize saygı duruşunun ardından iki kardeş ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu yaptı. Katılımcılara, kendilerini bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadıkları için teşekkürlerini bildiren Karakoyunlu, "Biz Azerbaycan'ın Türkiye'de ve dünyada sesi olacağız. Azerbaycan Türkleri ve Türkiye Türkleri arasında kuvvetli bir köprü vazifesi göreceğiz. Birliğimiz, dirliğimiz ve dayanışmamız için elimizden gelen tüm çabaları sarf edeceğiz" dedi.

Karakoyunlu, konuşmasının ardından dernek yöneticileri Prof. Adil Allahverdiyev, Metin Yıldırım, Abbas Murat Danışmanlı, Servet Yenigün, Bedir Taşan, Namık Kemal Uyguntürk, Turhan Akmanlı, Bülent Tanrıverdi, Tuna Güvenç, Cumhur Turan, Umut Mihmandarlı, Sakine Güvenç'i sahneye davet etti ve protokolün teşrifiyle sembolik kurdela kesimi gerçekleştirildi.

Kurdelayı, milletvekillerimizle kesen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İslam'ın bu aziz milletin öncülüğünde doğru mecraya girip, bölük pörçüklükten kurtulup, bir buçuk milyarlık güç haline gelerek, emperyalistlerin karşısında dimdik durması dileğiyle, derneğin başarılı faaliyet göstermesi için dua etti.

Caferi Türklerinin dini lideri Selahattin Özgündüz yaptığı konuşmada, Azerbaycan için ölmeye hazır olduğunu belirterek: “ İki konuda Azerbaycan’a sınırsız desteğimiz vardır. Karabağ’ın alınması için her tür desteği vereceğiz. Allah’tan dileğim, Karabağ’da şehit olmaktır. İkinci dileğimiz ise, Azerbaycan’da şimdi olduğu gibi dini özgürlüklerin devam etmesidir” dedi.
CHP İstanbul milletvekili Ali Özgündüz yaptığı konuşmada partilerinin her zaman Azerbaycan’a destek verdiğini belirterek, “Karabağ konusunda daha güçlü bir lobi hareketine ihtiyaç vardır” dedi.
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Diaspora Teşkilatı Türkiye Masası Müdürü Tahir Hacıyev, Azerbaycan’dan selam getirdiğini belirterek: “Azerbaycan ve Türkiye arasında var olan kardeşlik gittikçe gelişiyor. Şimdiye kadar kurulan derneklerin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştirecek bu tür derneklerin çalışmasına her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü bu dernekler aracılığı ile Karabağ’ın haklı davasını ve işgalci Ermenilerin gerçek yüzünü dünyaya göstereceğiz. Dernek kurucularını tebrik ediyorum” dedi.
Iğdır MHP Milletvekili Sinan Oğan, Türkiye’nin topraklarının azınlıklara dağıtıldığını belirterek: “Ne yazık ki zor bir süreçten geçiyoruz. Sıfır sorun dediler, herkesle sorun yaşıyoruz. Çok güçlü bir irade ortaya konulmalıdır. Hocalı’da yapılan soykırımı kimse görmek istemiyor. İşgal edilen Azerbaycan topraklarını kimse konuşmuyor. Ağrı Dağı’nı isteyen Ermeni ile hangi kardeşliği konuşabiliriz” dedi.
Gecenin onur konuğu Esat Kabaklı ve Aşık Maksut Feryadi nin okuduğu şiirler katılımcıları çoşturdu, Tuna Güvenç ve Cavit Tebrizli’nin sahne alması ile bol bol eğlenildi. Tören, halk oyunları gösterisi ile sona erdi.


Toplam 256 Blog, 52 Sayfada Gösterilmektedir.
«« « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 » »»

 
Cankat.Net