KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Nisan - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

İstatistikler

 Toplam Hit: 7265584
 Sitede Aktif: 1
 Ip: 172.69.6.42
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

Haberler

Ara`11
5
Karakoyunlu Kaymakamı Çiçekli Halkın Gönlüne Taht Kurdu
Haberler

Yorumlar(0)

8 Muhtaç Aile Kış Gününde Eve Kavuşuyor

 Karakoyunlu Kaymakamı Çiçekli  Halkın Gönlüne Taht Kurdu

 Iğdır’a bağlı Karakoyunlu ilçesi Kaymakamlığı tarafından maddi durumu iyi olmayan ve tek gözlü toprak evde kalan 8 aileye ev yaptırıyor.
Karakoyunlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan projenin kabul edilmesinden sonra 8 fakir ve muhtaç aileye prefabrik ev yapılmaya başlandı.
Karakoyunlu Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Yeşil Iğdır Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada Karakoyunlu İlçesine bağlı 5 köyde hasarlı ve kalınmayacak durumda olan fakir yaşlı vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 8 prefabrik ev yaptırıyoruz. Bunlar Karakoyunlu ilçesine bağlı Taşburun Beldesi 3 ev, Cennetabat Köyüne 1 ev, Kacerdoğanşalı Köyüne 2 ev, Zülfikar Köyüne 1 ev, Yukarı Alican köyüne 1 ev olmak üzere 8 evin yapımına başlandı. Şimdiye kadar 2 evin yapımı bitti. diğerleri de yakında bitecek” dedi.
Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, evlerin Toplam maliyetinin 185 Bin TL olduğunu evlerin 40 ve 70 m2 den oluştuğunu belirtti.
Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş ile birlikte yapımı süren evlerin inşaatını gezen Kaymakam Çiçekli, ev yaptırılan vatandaşlarla görüştü.
Taşburun köyünde ev yaptırılan, Sehren Kuş(70) ve Selahattin Kişi (73) “kaymakam ve belediye başkanına teşekkür ederek, Allah devletimizden başbakanımızdan razı olsun devletimizin bayrağı hep göklerde dalgalansın kılıcı keskin olsun devletimiz başbakanımız bize sahip çıktı.
Bize ev yaptırdı. Evimiz tek göz ve topraktan çökmekteydi. Lavabomuz yoktu, banyo yapacak yer yoktu. Tek göz odada kış günü yaşam mücadelesi veriyorduk.” dedi.
Selahattin Kişi, “Karakoyunlu kaymakamımız Esengül Korkmaz Çiçekli, haftada iki gün köyümüze gelerek bizleri ziyaret ediyor. 73 Yaşındayım bir ayağım sakat dışarı çıkamıyorum bu yaştan sonra yanlız yaşamak ve kapını çalacak bir insanı bulmak çok zor. Kaymakamımız kapımızı çalıyor. Evimize gelerek bir tas çorbamızı, bir bardak çayımızı içiyor bizimle sohbet ediyor sorunlarımızı dinliyor. Bu bizleri çok mutlu ediyor hayatım boyunca böyle kaymakam görmedim.“ dedi.
Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, “geldiği günden bu yana halkla iç içe olan halkın gönlünde taht kurmayı başaran kadın kaymakamımızı kutluyoruz. Umut ediyoruzki hiç gitmez görevini hep burada yapar, bizler bu değerli kaymakamımızı kaybetmek istemeyiz. Hafta sonu demeden geziyor halkın sorunlarını dinliyor. Bizde belediye olarak kaymakamımızın yanındayız. Kaymakamımızla beraber gezerek halkımızın sorunlarını bir nebzede olsa çözmeye çalışıyoruz” dedi.


Kas`11
14
İstanbul'da KARS ve IĞDIR'la İlgili Büyük Panel yapıldı
Haberler

Yorumlar(0)

İstanbul’da düzenlenen panelde “Kars ve Iğdır’ın kurtuluşu” konu edildi. İstanbul Türkiye-Azerbaycan Derneği tarafından düzenlenen panele İstanbul’un her köşesinden hemşerilerimiz katıldı.
Derneğin Kadıköy’deki merkezinde yapılan paneli sunan Metin Yıldırım sunuş konuşmasında Rusların “sıcak denizlere inme politikasının” Çar 1.Petro zamanında oluşturulduğunu ve günümüzde de devam ettiğini belirterek: “Çarlık, Komünist ve Prestroyka dönemlerinde Rusya’nın tüm sosya-ekonomik yapısı, siyasi ve idari yapısı değiştiği halde, Türklerle ilgili siyasetleri değişmedi. Estonya, Litvanya gibi devletlerin bağımsızlığına ses çıkarmayan Rusya, Azerbaycan’ın bağımsızlık isteklerini 20 Ocak günü tankları sivillerin üstüne sürerek cevapladılar” dedi.
Dernek başkanı Sefer Karakoyunlu yaptığı konuşmada tüm katılımcılara teşekkür ederek, derneği kısa bir süre önce kurduklarını, ve İstanbul’da oturan hemşerilerimizin yoğun ilgisini kazandıklarını belirterek, derneğin misyonunu açıkladı.
Panel yöneticisi olarak görev alan Yener Kazak’ın Kars’ın kurtuluşu ile ilgili sunumundan sonra Prof. Dr. Oktay Belli, Dr. Arif Acaloğlu, Dr. Afgan Veliyev ve Halk Bilimci Cumhur Turan sunumda bulundular.
Dinleyici olarak katılan misafirlerden Azerbaycanlı Milletvekili Dünya Azerbaycanlılar konger başkanı Şair Sabir Rüstemhanlı, Azerbayacan İstanbul Konsolosu Elihan Ağababayev, Prof Dr Adil Allahverdiyev, Eski Anayasa Profösörü. Abbas Gökçe Iğdırlılar Derneği Başkanı Emrali Karaali, emekli başkomser Şükrem bey, Dr Zihni Papakçı, KAI vakfı yönetim kurulu üyesi Cahit Uğurlu, Karabağ Kültür sanat dernegi Başkanı Deniz İme ve İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Kurucu Üyeleri ve yönetim kurulu, Azerbaycan basınından Yakut hanım ve diğer katılımcılarda Rus ve Ermeni vahşetine dikkat çektiler.
Panel sonucunda panelistlere ve Iğdır’ın kurtuluşunda hizmeti olan Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsale Karabekir’e birer plaket verildi. Millet Vekili sayın Sabir Rustemhanlı beye Dernek başkanı tarafından Deneğin Fahri üyelik Rozeti takıldı.
Panel sonucunda Azerbaycan müziğinden örnekler eşliğinde misafirlere çeşitli ikramlar verildi.


Eki`11
25
Iğdır'da Yetkilileri Göreve Çağırıyoruz...
Haberler

Yorumlar(1)

Iğdır'da Yetkilileri Göreve Çağırıyoruz...

Yetkilileri Göreve Çağırıyoruz...Felaket geliyorum diyor...Iğdır  İli ve yöresi deprem kuşağı bölgesindedir. Vuku bulacak bir depremde Iğdır ve yakın çevresinde Hiç bir canlı yaşamıyacaktır. Yetkililerin bu duruma sesiz kalmaması gerekiyor. Şunu sormak lazım Nükler santirel neden Iğdır sınırına yakın bir bölgede inşaa edilmiştir. Çernobil felaketinden sonra Metsamor Nükler santireli çevrsindeki yerleşim yerleri yüzde 80 boşaltılmıştır Neden acaba? Nükler santirelinin atıkları nereye akıtılmaktadır. Yıllardır yediğimiz sebze meyve ve tahılda ne kadar kansorejen made bulunmaktadır. Devlet istatistik kurumundan yıllara göre Iğdırda nükseden çeşitli amansız hastalıkların istatiğinin açıklansın istiyoruz. Iğdır halkı olarak kafamızda  oluşan olumsuzluklar yok olsun artık.

IĞDIR sınırından sadece 16 km uzaklıkta bulunan Metsamor Nükleer Santrali Iğdır'dan çıplak gözle rahatlıkla görülebilen bir mesafededir. Ermenistan'daki Metzamor Nükleer Santrali 1950'li yıllarda yapıldığı ve deprem kuşağının üzerinde olduğu bilinmektedir.

Ermenistan topraklarında yer alan, Iğdır'a 16 kilometre uzaklıkta bulunan Metzamor Nükleer Santrali yöre halkını tedirgin ediyor. Santralde elektrik üretim amaçlı WWER-440/230 tipi, her birinin gücü 408 MW olan Armenia-I ve Armenai-II olmak üzere 2 ünite nükleer reaktörü bulunuyor. WWER-440/230 tipi santraller 1950'li yıllarda tasarlandı. Güvenlik açısından RBMK (Çernobil tipi) santrallerden sonra dünyanın en problemli reaktörleri olarak biliniyor Iğdırlılar, dünyanın en eski teknolojisiyle inşa edilen Metzamor'un, bölgeye ölüm kusmaya başlamasından korktuklarını söyleyen Iğdır halkı, çok geç olmadan ve göz göre göre gelen bu tehlikeye kayıtsız kalınmadan önlem alınmasını istediler. "Herkes bu vebalin altında kalır" diyen Iğdırlılar, santralden insan sağlığını ciddi şekilde tehdit eden birçok radyoaktif maddenin sızdığına inanıyorlar.

Santral, 1988 yılında bölgede meydana gelen büyük depremde gördüğü hasardan dolayı kapatılmış, ancak 1995'te Ermenistan'da yaşanan enerji krizine çözüm amacıyla yeniden açılmıştı. Kars'a 100, Iğdır'a ise en fazla 16 kilometre uzaklıkta bulunan ve 1950'li yılların teknolojisiyle yapılan Metzamor Nükleer Santrali, aynı zamanda Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunuyor. Bu sebeple bölgede meydana gelebilecek büyük bir depremde santralin insan ve çevre sağlığını tehlikeye sokacağını ve bölgede büyük bir felaket olabileceği belirtiliyor.

Iğdırlılar'ın bu korku ve endişeleri karşısında yetkililerin biran önce önlem alması gerekiyor.

 

             Sefer Karakoyunlu

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği

                    Başkan


Eki`11
19
Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 20. yılı kutlu olsun
Haberler

Yorumlar(0)

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını kazanmasının 20. yılını sevinçle ve gururla kutladıklarını belirtti. Karakoyunlu, Azerbaycan, Kafkasya’nın parlayan yıldızıdır, Kafkasya’da istikrarın ve gelişmelerin kısa zamanda büyük ivme kazanabilmesi için Ermenistan’ın Dağlık Karabağ işgaline son vermesi ve bölgede barışın sağlanmasına zemin hazırlaması gerektiğini izah etti.

Dernek merkezinde açıklama yapan Sefer Karakoyunlu, Azerbaycan bugün olduğu gibi her zaman geleceğe güvenli adımlarla yürüyecektir açıklamasını da konuşmasına ekledi.

Azerbaycan Devletinin kuruluşunun 20. Yılı münasebetiyle tüm Türk Dünyasını ve Azerbaycanlı kardeşlerimizi tebrik eden ve onları sevgi ve saygıyla selamlayan başkan Karakoyunlu, Azerbaycan ve Türkiye arasında var olan dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın sonsuza dek sürmesini diledi.

 


Eki`11
14
KARDEŞ BEYKOZ BELEDİYESİ KARAKOYUNLU ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ
Haberler

Yorumlar(0)

Kardeş Beykoz Belediyesinden Karakoyunlu'ya Çocuk Parkı Malzemeleri Verildi 

 Kardeş Beykoz Belediyesi Karakoyunlu Belediyesine vermiş olduğu destek devam ediyor..

Karakoyunlu'ya yapış oldukları desteklerle tanıdığımız Beykoz belediyesi geleceğimiz olan çocuklarımız için oyun parkı hediye etti.

Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, Gayreleri ile ilçemiz bir çocuk parkına daha kavuşmuş oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Deliktaş, İlçemizde 3 parkımızda çocuk oyun grupları vardır. 4’üncü mini çocuk parkını Cengiz Şıktaş mahallesinde yaptık.

Malzemelerini de Beykoz Belediyesinden istedik. Beykoz Belediye Başkanı Sayın Yücel Çelikbilek ve yardımcısı Hanifi Dilmaç bizim bu isteğimizi giderdiler ve Karakoyunlu’ya malzemeleri gönderdiler. Bu üstatlarımıza Karakoyunlu İlçesi olarak teşekkür ediyoruz.” dedi.
Başkan Deliktaş, “Biz çocuk parklarına çok önem vermekteyiz. Çünkü onlar bizim geleceğimiz, umudumuz, her şeyimiz, bu çocuklara ne yapsak azdır. Karakoyunlu da 4 adet çocuk parkı var ve diğer mahallelerimizde de çocuklarımız için park alanları yapmayı hedefliyoruz” dedi.


Toplam 256 Blog, 52 Sayfada Gösterilmektedir.
«« « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 » »»

 
Cankat.Net