KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Mart - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

İstatistikler

 Toplam Hit: 7254912
 Sitede Aktif: 1
 Ip: 162.158.78.205
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

Haberler

Nis`13
24
Kafkas Halk Oyunları Dalında Karakoyunlu Ekibi Birinci Oldu
Haberler

Yorumlar(1)

Kafkas Halk Oyunları Dalında Karakoyunlu Ekibi Birinci Oldu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu(THOF) faaliyet programında

yer alan ve Erzurum GHSİM’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen

Halk Oyunları, 2013 Kulüplerarası Grup Birinciliği Yarışması

Erzurum’da yapıldı. Erzurum Kazım Karabekir Spor Salonu’nda

yapılan yarışlar büyük bir ilgi gördü.  On ilden 30 ekibin yarıştığı

Grup Şampiyonasına Iğdır İlinde düzenlenmiş Iğdır Kulüpler Arası

Halk Oyunları Yarışmasında Yıldızlar ve Büyükler Stilize dalında

1. olan Karakoyunlu Halk oyunları ekibi de katıldı.

Yapılan müsabakalar neticesinde Büyüklerde Karakoyunlu Halk Eğitim Merkezi

1. olurken, Yıldızlar kategorisinde yarışan Karakoyunlu Halk Eğitim Merkezi de

2. oldu. Yarışmalarda aldıkları başarılarla ilçemize ve Karakoyunlu halkına

büyük gurur yaşatan ekibe teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

                                                                                                      İSTTAD-İstanbul

                                                                                         Türkiye Azerbaycan Derneği

                                                                                                Yönetim Kurulu Adına

                                                                                          Sefer KARAKOYUNLU-Başkan

 

http://www.youtube.com/watch?v=8wBng4c07u8

 


Kas`12
25
Kerbela şehitleri için Gökte Ağladı Yerde Ağladı
Haberler

Yorumlar(0)

 

Kerbela şehitleri için Gökte Ağladı Yerde Ağladı

Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesinin yıl dönümü dolayısıyla Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Halkalı'da düzenlenen ''2012 Evrensel Aşura Matem Merasimi'', Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Tören sırasında tekbir ve sloganlar eşliğinde mersiyeler okundu. Mersiyeler okunurken, Gökte ağladı yerde ağladı tüm katılımcılar gözyaşlarını tutamadı.

İstanbul Halkalı'da Caferiler tarafından düzenlenen "Evrensel Aşura Matem Merasimi"Kerbela'da şehit edilen Peygamber Efendimiz'in torunu Hz. Hüseyin ve 72 yareni gözyaşlarıyla andı.

CAFERİDER Başkanı Sinan Kılıç Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde yaptığı konuşmada insanlığın aklında ve vicdanında İmam Hüseyin'in; zalime boyun eğmemenin, zulme karşı onurlu duruşun adı olduğunu söyledi.

Kılıç Konuşmasında Peygamber(sav)efendimizden hadisler sunarak "Ben sizin aranızda iki paha biçilmez emanet bırakıyorum: Biri Allah’ın kitabı diğeri itretim Ehl-i Beytimdir. Bu ikisine sımsıkı sarıldığınız müddetçe asla sapmazsınız. Bu ikisi Kevser Havuzu'nun başında bana varıncaya kadar birbirlerinden ayrılmazlar."dedi.

Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Halkalı'da düzenlenen "2012 Evrensel Aşura Matem Merasimine on binlerce insan katıldı.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz yapmış olduğu konuşmada” Allah’ın en sevgilisi Muhammed Mustafa ve Hanedan-ı Celilesine başsağlığı verip, dert ve kederini paylaşmak, Onlarla hemhal olmak, Onlardan ders almak, Onların tarafında olduğumuzu aleme ilan etmek için buradayız. Emevi Ebu Süfyan ve Âl-i Ebu Süfyan’ın tarafında değil, Haşimi Muhammed ve âl-i Muhammed’in tarafında olduğumuzu ilan için buradayız.
Bedir’den Kerbela’ya, Kerbela’dan Çanakkale’ye, Çanakkale’den günümüze kadar tüm şehitlerimizi, bu şehitler gününde, Şah-ı Şehidan İmam Hüseyin’in şahsında selamlamak için buradayız.

O şehitler ki, kanlarıyla bu al bayrağa, Hira’dan, Seniyyet-ül Veda’dan doğan Şah-ı Enbiya ayla birlikte, Kabe’den doğan Şah-ı Evliya velayet yıldızını nakşederek başımızda dalgalandırdılar. Böylece bize istiklal, eşitlik, adalet ve hürriyeti, dünyaya da o ayla yıldızın ilim ve irfanını müjdelediler.
Evet, bugün Aşura...
“Aşura” erdemli, ilkeli, dürüst, şefkatli, mert ve yiğit bir kahramanın, zamanının zalim diktatörü tarafından altı aylık süt emer çocuğuna varıncaya kadar, bütün yakınlarıyla birlikte acımasızca, susuz olarak şehit edildikleri günün adıdır.
Bu facianın vuku bulduğu, Hicretin 61. yılının Muharrem ayının onuncu gününün adıdır “AŞURA”
Bu kahramanın, zalime dalkavukluk yaparak onursuzca yaşamaktansa, hayatı pahasına ona boyun eğmeyerek, onurluca ölmeyi seçtiği günün adıdır “Aşura”
Mazlumun zalime, öldürülenin öldürene ve kanın kılıca galebe çaldığı günün adıdır “Aşura”
Ve zalim karşısında mazlumların ölümcül suskunluk ve durgunluğunu, zalimi kahredici bir çığlığa, yok edici bir volkana çeviren bir özgürlük destanının adıdır “Aşura”
Kerbela, bu destanın yazıldığı çölün adıdır.Hüseyin, bu destanı, asil kanıyla yazan erdemli, ölçülü ve ilkeli kahramanın adıdır.”Dedi.

"ÖLÜM ZELİL BİR HAYATTAN HAYIRLIDIR"Törene katılan İran Meclis Başkanı Dr. Ali Laricani yaptığı konuşmada Müslümanlar'ın ve tüm insanlığın Kerbela Olayı'ndan ders çıkarması gerektiğini söyledi. Hz.Hüseyin’in "Ölüm zelil bir hayattan hayırlıdır" sözüne değinen Dr.Ali Laricani, "Aşura mesajı onurlu bir yaşama mesajıdır. Aşura yalnızca tarihi bir Hadise değildir. İmam Hüseyin'in mesajındaki gibi mazlumların yanında olmalıyız" diye konuştu.

Gazze Şeridi'ne bomba yağdıran İsrail'i eleştiren Dr. Ali Laricani "Uluslararası toplum özellikle vicdanları sızlamadan Gazze halkının üzerine bomba yağdıran ABD ve Siyonist İsrail'i kınamak yerine 'bizi suçunuza ortak edin' mesajını verdiler. Kahraman Filistin Halkı'na 22 ve 8 gün savaşında onur kazandıran direniş ruhu ve özgürlük tutkusu olmuştur" dedi.

İsrail'in bu saldırıya rağmen yenilgiye uğradığını öne süren Dr. Ali Laricani, İsrail'in gelecekte büyük zorluklarla karşı karşıya geleceğini belirtti. Konuşması zaman zaman tekbirlerle kesilen Dr. Ali Laricani, ortadoğu ülkelerinin uyanık olmasını, İsrail'in oyununa gelmemesini istedi. Dr. Ali Laricani, konuşmasının ardından törene katılanları selamladı.

Törene birçok siyasi parti Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri katıldı

Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından düzenlenen 1373'üncü Yılında Evrensel Aşura Matem Töreni'ne İran Meclis Başkanı Dr.Ali Laricani Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Dr. Humam Hammudi, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Eski Milletvekili Şamil Ayrım Dünya Caferi Alimleri Birliği Başkanı Hasan Karabulut, milletvekilleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve sanatçılar da katıldı.

Törende daha sonra tiyatro oyuncuları Kerbela Olayı'nı canlandırdı. Tören boyunca meydan ve çevresinde emniyet güçlerinin yanı sıra tertip komitesinin de yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.


May`12
21
Iğdır'ın Değerlerinden Doç.Dr Turgut Anuk Kafkas Ünversitesine atandı
Haberler

Yorumlar(0)

Iğdır'ın değerlerinden  genel cerrahi uzmanı Opr. Dr. Turgut Anuk, Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi genel cerrahi bölümüne Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. Iğdır Devlet Hastanesi'ndeki görevinden ayrılan, Yrd. Doç. Dr Turgut Anuk, “Güzel ülkemin, güzel şehrine hekimlerin mecburi görev karşılığı olsa bile gelmek istemediği bir dönemde Iğdır'ımıza gönüllü olarak gelişimden bu yana yaklaşık 8 yıl geçti. Bu zaman zarfı içinde Iğdırlı hemşehrilerimize yorulmadan, bıkıp -usanmadan mevcut imkanlar ölçüsünde hizmet etmeye çalıştık. 15 Mayıs 2012 tarihi itibariyle Iğdır Devlet Hastanesi genel cerrah uzmanı ve başhekim yardımcılığı görevinden ayrılarak, Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi genel cerrahi Ana bilim dalına.'na yardımcı doçentlik kadrosuna atandım. Nefes almaya bile doyamadığım Iğdırımdan ayrılmak şahsım ve ailem için kolay değil. Ama akademik çalışmalara devam edip hem Ülkeme ve bölgemize hizmet etmek her Iğdırlı genç gibi benim de arzumdur. Bundan sonraki çalışmalarıma akademik düzeyde Kars Kafkas Üniverisitesi Tıp Fakültesi'nde devam edeceğim. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada tüm vatandaşlarıma ve hemşerilerime hizmet etmekten gurur duyarım.Tüm dostlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi

Bizde Sayın Doç.Dr sayın Turgut Anuk bey'e bu hizmetlerinden dolayı teşkkür eder başarılarının devamın dileriz


May`12
17
Mustaş'dan Iğdır'a Yeni Yatırım
Haberler

Yorumlar(2)

Tarım şehri Iğdır’a NEW HOLLAND Iğdır Bölge Bayiliği.. Mergiz Otomotiv Plazası düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı..

Plazanın açılışı Iğdır Valisi Amir Çiçek, New Holland Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, Mustaş A.Ş. Sahibi Caferali Taşbağ, Azerbaycanlı Ortağı Celil Rızayev, Sadık Hüseyinov, Iğdır Deftardarı Mehmet Durusoy, Eski Milletvekili Şamil Ayrım, Iğdır Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Garnizon Komutanı Mustafa Akış, İlçe Kaymakamları Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri, Çifçiler ve Vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.   Açılış töreninde konuşan Mustaş Ltd. Şti. Ortağı Azerbaycanlı iş adamı Celil Rızayev: “Türkiye de Iğdır’da bulunmaktan çok mutluyum, bizler bir milletiz yani Türk milletiyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘ne mutlu Türküm diyene’, bizler gardaş şehrimiz olan Iğdır’da bu yatırımı yapmaktan çok mutluyuz.” dedi.
Daha sonra konuşan İş adamı Caferali Taşbağ şunları söyledi; ” 2011 yılında Mustaş Grubu olarak Türk Tarktörün Satış-Servis-Yedek Parça Iğdır bayiliğini aldık ve Mergiz Otomotiv San. Tic. Ltd. Şirketi olarak faaliyete başladık. Bu bayilik verilirken Türk Traktör Fabrikasının siz değerli çiftçilerimize daha iyi hizmet vermemiz için yerine getirmemiz gereken şartlardan birisi de 3 S dediğimiz Satış-Servis- Yedek Parçanın bir arada bulunduğu hizmet binasının yapılmasıydı. Yeni bayi olduğumuz için bir-iki yıl da yapabilirsiniz denildiği halde biz sizlere daha iyi hizmet verebilmek için bayilik aldıktan sonra 10 ay içerisinde bu şartı yerine getirdik ve Doğu Anadolu Bölgesinde ilk olan New Holland Plaza binasını yaptık. Bu plazada çiftçilerimiz yeni traktör alabilecek, eski traktörlerini takas edebilecek, yedek parça ihtiyacını karşılayabilecek ve traktörlerinin servis hizmetini de alabilecekler.
Burası sadece ürün ve hizmet satalım diye çalışmayacak aynı zamanda çiftçilerimize tarımsal konularda danışmanlık yapacak, onların sorunlarını çözmek için 24 saat çalışacak bir merkez olacaktır.
Amacımız sadece satmak değil çiftçilerimize faydalı olan bir kuruluş olmaktır. Biz sizi sadece bugün değil her gün burada görmekten mutluluk duyacağız. Kapılarımız bütün çiftçi kardeşlerimizin yüzüne açıktır ve onlara hizmet etmekten mutluluk duyacağız. Bu programa katılıp bizi onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu yatırımın bütün Iğdır halkına, ülkemize ve çiftçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi…  New Holland Bölge Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir: “Iğdır’da bu tesisin açılması bizi gururlandırmıştır. Ürettiğimiz traktörlerin satış bakım yedek parça gibi her şeyi bu plazadan temin edilebilir. Hedefimiz Iğdır çiftçisine en iyi şekilde hizmet etmektir. Bunu gerçekleştirdiğimiz içinde çok mutluyuz.“ dedi.
Vali Amir Çiçek ise konuşmasında, “Iğdır Türkeyimizin en güzide bir ilidir. Her geçen gün gelişiyor. İş adamlarımızın Iğdır’a yatırım yapması Iğdır’ı her gün geliştiriyor. Iğdır’da istihdamı sağlamalıyız. Teşvikten faydalanmalıyız ki Iğdır’lı vatandaşımın çocuğu diğer illere giderek çalışmasın, Iğdır’da iş imkanı bularak çalışsın. Iğdır 2023’e doğru hızla gelişerek gidiyor. Iğdır Çevre illere göre Tarımda, Hayvancılıkta, gelişmede büyüme sağlıyor. Bir yıl içerisinde modern işletmeler açanları görüyoruz. Bunların biriside şimdi açmış olduğumuz Mergiz Otomotiv örnek olmuştur. Bizde her alanda bu tür
yatırımları yapanlara desteklerimiz devam edecektir.” dedi.
Kurbanların kesildiği, folklor gösterilerinin sunulduğu, traktörlerin davetlilere tanıtımının ardından Bike kebap salonu tarafından hazırlanan yemek ikramı ile tören sona erdi…     Mergiz Otomotiv’in hizmete sunmuş olduğu NEW HOLLAND Plazanın hayırlara vesile olmasını temenni ederiz…

Mar`12
29
Geleneksel Nevruz Bayramı Şöleni Muhteşem Geçti
Haberler

Yorumlar(0)

İstanbul Türkiye Azerbay- can Derneği’nin Kadıköy Halkevinde düzenlediği Nevruz Bayramı programına gelen 600’ze yakın kişi burada bayramı gönüllerince kutladılar.
İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’nin ‘Nevruz Bayramı’ programının öncesinde misafirlere Nevruz’un simgesi olan yumurta ve yiyecekler sunuldu.
Programa MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, MHP İstanbul İl Başkanı Abdurraham Başkan, Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, Iğdır Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyat Ali Deliktaş, İstanbul Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak, Stratejik Uzman Dr. Zihni Papakçı, Prof.Dr. Adil Allahverdiyev, Dünyaca Ünlü Balaban Üstadı Alihan Sametov, Ünlü Garmon Üstadı Tahir Zakirov, Sanatçı Esat Kabaklı ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Karakoyunlu: Nevruz Bayramınız kutlu olsun.
“Geleneksel Nevruz Bayramı şölenimize hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz” diyen İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu, “Nevruz Bayramı Türkiye’nin, Azerbaycan’ın ve Türk Dünyasının Milli bayramıdır. Aynı zamanda bu bayram birlik, dayanışma, hoşgörü ve kardeşliğimizin harcıdır. Nevruz yeni yıl, yeni gün ve yani hayat demektir. Toprağa, suya ve doğaya canın gelmesidir, bu canlanmanın yeryüzüne Allahın bir ikramı ve lütuf olarak nakış nakış fışkırması ve insanların hizmetine sunulmasıdır. Aynı zamanda bu gün hakkın batıla, mazlumun zalime ve haklının haksıza galip geldiği gündür. Bu gün bu güzel ülkede herkes barış hoşgörü ve huzur içinde yaşayabiliyorsa, biz bunu Çanakkale’de vatan millet ve bayrak uğruna şehit olan 250 bin şehidimize borçluyuz.
Bu vesile ile Çanakkale şehitlerini ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinde vatan ve bayrak uğruna şehit olan tüm soydaşlarımızı saygı, hürmet ve minnetle anar, tekrar bayramınızı en içten dileklerimle kutlar 2012 yılının halkımıza huzur bolluk mutluluk ve bol kazan getirmesini diler saygılar sunarım” dedi.
“Iğdırlıların selamlarını getirdim” diyen Iğdır Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyat Ali Deliktaş şöyle konuştu; “Herkesin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum. Nevruz Bayramı’nın 2012 yılında ülkemize bolluk ve bereket getirmesini diliyorum.”
“Nevruz Azerbaycan’da resmi bayramdır.” dedi.
Dr. Adil Alahverdiyev’in selamlama konuşmasından sonra kürsüye çıkan İstanbul Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, herkesin bayramını kutladı. Azerbaycan’da Nevruz Bayramı gelmeden bir ay önceden evlerin temizlendiğini, yeni eşyaların alındığını belirten Zeynalov, “Küsler barışır, kötü söz kullanılmaz ve en nihayetinde bu ay da insanların içi temizlenir. Biz Nevruz Bayramını Azerbaycan’da milli bayram gibi kutluyoruz” dedi.
Millet olarak zor bir dönemden geçtiğimizi ve barış ve sevgiye ihtiyacımız olduğunu bunuda böyle bayramların sağladığını ifade eden MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, “Bu bayramlar bize atalarımızın emanetidir. Birlik ve beraberliğimizin temeli olan bu bayramları yaşatacağız” dedi.
Katılımcılara müzik ziyafeti verildi. Dernek yönetimi gecenin sonunda yurt içinden ve yurt dışından İstanbul’a gelerek Nevruz Bayramı’nda sahne alan sanatçılara plaket ve teşekkür belgesi verirken, Alihan Samedov, Tahir Zakirov, Esat Kabaklı ve Zahit Kubatlı’ya da ‘Türk Dünyası Onur Plaketi’ verildi.


Toplam 256 Blog, 52 Sayfada Gösterilmektedir.
[1] 2 3 4 5 6 » »»

 
Cankat.Net