KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Nisan - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

İstatistikler

 Toplam Hit: 7287604
 Sitede Aktif: 2
 Ip: 172.69.59.65
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

Haberler

Ara`11
28
Karakoyunlu Belediyesi Hizmet Binasını Kaymakamlığa Tahsis Etti.
Haberler

Yorumlar(0)

Karakoyunlu İlçesi Ak Parti Belediye Başkanı Ziyat Ali Deliktaş, Kıt kaynaklarla yaptırdığı 900 m2 kapalı alanı olan Belediye hizmet binasını 02.12.2011 tarih ve 12 sayılı Meclis Kararı ile Kaymakamlığa 49 yıllığına tahsis etti.
             Başkan Deliktaş “İlçemiz gelişmeye yeni yüz tutmuş şirin bir ilçedir. 1992 yılından beri ilçemize Hükümet Konağı yapılmadı. Kaymakamlık ve bağlı birimleri özel idare binasında hizmet veriyordu. Özel idare hizmet binası Kaymakamlık ve diğer birimlere hizmet vermekte zorlanıyordu. Bizde 900 m2 kapalı alan ve 3 dönümde arsası olan yeni belediye binasının her şeyini tamamlayarak hatta iate duvarını, çevre düzenini tamamlayarak Kaymakamlığımızın emrine sunduk.
Bizler yine 1974 yılında yapılan 2 katlı mütevazi binada hizmet vereceğiz. Önemli olan makam odalarında oturmak değil İlçenin hizmet sıkıntılarını gidermektir. Bizlerin amacı yaşanabilir bir Karakoyunlu, tüm belediye sorunları bitmiş bir Karakoyunlu ve hatta yörede yaşayan insanların sosyo ekonomik durumlarını düzelterek Projeler hayata geçirmektir, bize ancak bu kalır.
              Kaymakamımızın da geldiği günden beri çalışmalarıya ilçe halkıyla kaynaşması, halkla iç içe olması her sorunlarına koşan ve hizmet aşkını gördükten sonra da Belediye Binasını Kaymakamlık Makamına sunmak Karakoyunlu için daha faydalı olacağını düşündüğümüz için hiç tereddüt etmeden Belediyenin güzel meclisi bu güzel kararı aldılar. Hizmetin kurumu olmaz, ha Kaymakamlık, ha Belediye, ha diğer kurumlar İlçeme hizmet eden her kuruma biz her zaman minnettar kalırız.     İlçeye yapılan her hizmet Hükümetimizin kaynaklarıyla yapıldığı için seni, beni olmaz hizmet hükümetimizin hizmetidir” dedi.
              Karakoyunlu Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Kaymakamlığa tahsis edilen binada  Karakoyunlu belediye başkanı Ziyatali Deliktaş ile  birlikte gezi ve incelemelerde bulundu.


Ara`11
23
Sarkozy’i ve Fransa Parlamentosu nu KINIYORUZ
Haberler

Yorumlar(0)

Sarkozy’i ve Fransa Parlamentosu nu KINIYORUZ

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin Ermenistan';ı ziyareti sırasında Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamalarına tepki gösteren İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği, sözde soykırımı inkar edene ceza verilmesini öngören yasaya da tepki gösterdi.

Sarkozy’nin oy kaygısı ve tamamen ırkı yaklaşımlarla gündeme getirilen sözde ermeni Soykırımı meselesine tepki gösteren dernek başkanı Sefer Karakoyunlu tarafından yapılan açıklamada, “Yaklaşan Fransa seçimlerinde 500 bin Ermeni’nin oylarını nasıl alırım hesabında olan Nicolas Sarkozy yalan yanlış hezeyanlarda bulunmaktadır, Asıl soykırıma uğrayan Türklerdir. Sarkozy’ye şunu sormak lazım; Anadolu’ da Kafkaslarda Azerbaycan’da Ermenilerin zulmüne maruz kalmayan aile yoktur. Asıl soykırımı Ermenistan yapmıştır. Bu soykırım meselesi Türk halkının sabrını taşırmaktadır. Fransa Parlamentosu, Ermenistan’a yardım etmek istiyorsa bu konuyu çözülebileceği bir ortamın oluşmasına yardımcı olmalıdır. Bu iş tarihçilerin çözebileceği bir meseledir. Fransa ve Avrupa’nın bu konudaki tutumu yanlıdır.

Türkiye Cumhuriyeti defalarca, karşılıklı olarak arşivlerimizi açalım, gerçekler ortaya çıksın demesine rağmen Ermenistan bugüne kadar olumlu bir adım atmamıştır. Üstelik daha dün Hocalı’da yaptıkları soykırım yetmezmiş gibi, yıllardan beri Azerbaycan topraklarının yüzde yirmisi işgal altında tutmaktadırlar Fransa adil bir tutum sergilemek istiyorsa bu soykırımı ve işgali gündeme taşımalıdır.

Türkiye Sınırları içinde binlerce Ermeni soylu Türk vatandaşı yaşamakta ve hiçbir problemle karşılaşmamaktadır. Bizimle aynı haklara sahiptirler. Buna karşılık Eski kadim bir Türk yurdu olan Ermenistan sınırları içinde bir tek Türk bırakılmamıştır. Türkiye’de yüzlerce kilise mevcuttur ama Ermenistan’da bir tek cami yoktur. Ecdattan kalan camiler ya yıkılmış ya da yok edilmiştir. İşte Soykırım budur. Fransa Parlamentosu Soykırım yalanını tekrarlayıp duruyor. Oysa 1992’de Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde ve Hocalı kasabasında Ermenilerin yaptıkları asıl soykırıma sessiz kalınmaktadır. Bu durum Türk kamuoyunun dikkatinden kaçmamakta ve sabrını taşırmaktadır.

İktidarda kalabilmek için böyle talihsiz bir söylemde bulunan ve bu konuyu parlamentoya taşıyan Sarkozy’i ve Fransa Parlamentosu nu KINIYORUZ, dileğimiz şu ki, iki halkın arasına kin ve nefret tohumu ekilmemesi, yüz yıllık kan davasının son bulması ve bu soykırım yalanlarının bir daha gündeme gelmemesidir.” şeklinde konuştu.

Metin YILDIRIM-İstanbul


Ara`11
21
KARAKOYUNLU KAYMAKAMI ÇİÇEKLİ HALKIN KALBİNDE TAHT KURDU
Haberler

Yorumlar(0)

KARAKOYUNLU KAYMAKAMI ÇİÇEKLİ HALKIN KALBİNDE TAHT KURDU

16 aylık bir oğlu olan Karakoyunlu Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, göreve geldiği günden beri bir an olsun boş durmuyor.

Çiçekli, bazen Vali yardımcılığına, bazen Tuzluca ilçesi kaymakamlığına ihtiyaç duyulduğunda gidip vekâlet ediyor.
Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesi kaymakamı, bir çocuk annesi Esengül Korkmaz Çiçekli ilçe halkıyla çok iyi bir şekilde anlaşarak hizmet ediyor.
Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli ile evli olan Esengül Korkmaz Çiçekli, akşam ise kocasının kaymakam olduğu ilçedeki evine gidip, 16 aylık oğluna annelik yapıyor. İlçede göreve başladığı 12 Ağustos 2010'dan bu yana halkın sevgisini kazanan Çiçekli, haftada 2-3 gün çevre köyleri gezerek sorun dinliyor. Şimdiye kadar 40 vatandaşın evine tadilat, evi yıkılmak üzere olan maddi durumu kötü 20 vatandaşa 70 metrekarelik ev yaptıran Çiçekli, okula gönderilmeyen 20 kız çocuğunu da eğitime kazandırdı.
İlçede bayanların Okuma yazma oranını araştıran, ziyaret ettiği evlerde okuma yazma biliyor musunuz diye soran ve yaşları 35 - 65 arası 176 adet okuma yazma bilmeyen bayan olduğunu tespit eden Çiçekli, kadınlardan "Bu yaştan sonra okuma yazma öğrenip ne yapacağız" cevabını alınca, belediye başkanı Ziyatali Deliktaş ile ev ev dolaşıp okuma yazma bilmeyen bayanlara kurs açarak hepsini kursa yazdırdı.
Hizmet etmek beni mutlu ediyor.
Devlet olarak Türkiye sınırları içinde yaşayan her vatandaşa kucak açtıklarını söyleyen Kaymakam Çiçekli, "Yeter ki bize gelsinler, sıkıntılarını bizlere iletsinler. Bölgedeki zihniyet nedeniyle kadınlar sürekli olarak bir adım geri kalıyor. En büyük hedefim, kadınlarımızın toplumsal yaşama katkılarını artırmak ve kız çocuklarını okula kazandırmak" dedi.
Karakoyunlu halkı ise kaymakamlarının çok çalışkan olduğunu, geldiği günden beri hiç boş durmadığını, her türlü sorunlarını rahatlıkla paylaşabildiklerini söylediler. Zaman Zaman Kahveye giderek vatandaşlarla sohbet eden Çiçekli, ilçe halkını şaşırtıyor da. Bayan kaymakamlarını kahvede lokantada gören ilçe halkı “şimdiye kadar kahveye gelerek bizimle sohbet eden kaymakamımız olmamıştı. Bayan olmasına rağmen geliyor bizle çay içip sorunlarımızı dinliyor” dediler.
Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş’ta” Kaymakam hanım ilçemize geldiği günden beri canla başla çalışıyor, bazen tek, bazen de beraber kahveye gidip vatandaşlarla sohbet ediyoruz. Evleri geziyoruz, yaşlı hasta ihtiyaç sahibi insanlarla görüşüyoruz. Esengül hanım devletimizin, hükümetimizin şefkatini vatandaşlara dağıtıyor onlarla bütünleşiyor.“ şeklinde konuştu.
7 yıllık Kaymakam
Ankara'da doğan Esengül Korkmaz Çiçekli, 1999'da İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. 2004'te kaymakamlığa başlayan Çiçekli, sırasıyla Bursa- Harmancık, Eskişehir-Alpu, Düzce-Yığılca, Karabük-Eskipazar ilçelerinde kaymakam olarak görev yaptı.


Ara`11
16
İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’nin 1. olağan genel kurulu yapıldı
Haberler

Yorumlar(0)

Dernegimizin 1.Olağan Genel Kurulu yapıldı

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’nin 1. olağan genel kurul toplantısı sonucu dernek başkanlığına tekrar Sefer Karakoyunlu getirildi.
İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği’nin Kadıköy Bahariye’deki dernek merkezinde gerçekleştirilen 1. olağan genel kurul toplantısının divan başkanlığını Ali Karayel yaparken katipliğe de Tuna Güvenç ve Ahmet Demirbaş seçildi. Kongreye Azerbaycan Konsolosu Nuri Guliyv, Bilim Adamı Prof. Dr. Adil Allahverdiyev, Dr. Melahat Allahverdiyeva, Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Emirali Karaali, İstanbul Sürücü Okulları Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Aşık Maksut Feryadi, STK temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.
Müstakil Azerbaycan Cumhuriyetinin Mimarı Umumi Lider Haydar Aliyev anıldı.
Kongreye gelen herkese teşekkür sözleri ile başlayan İstanbul Türkiye Azerbaycan Dernek Başkanı Sefer Karakoyunlu, Derneğimizin 1.Olağan Genel Kuruluna Hoş geldiniz dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti. Biz bu gün her ne kadar 1.Olağan Genel Kurulumuz için toplandıysak da, Toplantımızın asıl büyük amacı Müstakil Azerbaycan Cumhuriyeti’nin, Kardeş devletimizin Umumi lideri Rahmetli Haydar Aliyev’i burada rahmetle ve minnetle anmaktır. Biz burada bir hüznü paylaşırken anı zamanda köklü kardeş millet olmanın temelini güçlendirmek ve pekiştirmek için buradayız. Var olan Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşliğini Daha üst seviyelere taşımaktır.

Herkesi derneğe destek olmaya davet etti.  Derneğin amacının Türkiye ile Azerbaycan arasında köprü kurmak olduğunu ifade eden Karakoyunlu, “İki devletin kültür bağlarını geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Daha güçlü çalışma yapmak için bölgedeki STK’larla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İş adamlarımızla diyaloglar içindeyiz. İş adamlarımızın işçi ihtiyacını kendi insanlarımızdan karşılamak içinde gerekenleri yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
Karakoyunlu dernek faaliyetlerini anlattı
Derneğin faaliyet raporunu da anlatan Karakoyunlu şu bilgileri verdi; Altı ay önce derneğimizi kurmamıza rağmen çok güzel çalışmalara imza attık. Bölgemizdeki STK temsilcileri ile sürekli irtibat içinde olduk. İstanbul’daki Azerbaycan Başkonsolosluğunu heyet halinde ziyaret ederek kendisinden tüm çalışmalarımıza destek olma sözü aldık. Dernek olarak 3 Temmuz’da 5 yılda bir yapılan Dünya Azerbaycanlılar Kongresi’ne başkanlık nezdinde davet edildik ve Azerbaycan Cumhuriyeti tarafından kabul gördük. Derneğimizin resmi açılışını 24 Eylül tarihinde Azerbaycan Konsolosumuzun, bölge milletvekillerimizin, kanaat önderlerimizin, sanatçılarımızın, basın mensuplarının ve üyelerimizin geniş katılımıyla yaptık. Doğu Cephesi Kumandanı Kazım Karabekir’in müzesini ziyaretimizde kızı Timsal Karabekir’le sıcak bir sohbetimiz oldu. 13 Kasım’da Kars, Iğdır ve Ardahan ilinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yılda düzenlediğimiz panele İstanbul Azerbaycan Konsolosu, STK temsilcileri, tarihçiler, bilim adamları, dünya Azerbaycanlılar Kongre Başkanı Milletvekili ve Şair Sabir Rüstemhanlı katıldı. Son olarak Azerbaycan Cumhur Başkanı merhum Haydar Aliyev’in Ölümünün 8. Yılı münasebetiyle İstanbul ve Ankara’daki törenlere katıldık.” İfadelerinden sonra faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Guliyv ve Allahverdiyev de bir konuşma yaptı

Kongrede Bilim Adamı Prof. Dr. Adil Allahverdiyev ve Azerbaycan Konsolosu Nuri Guliyv’de yaptıkları konuşmalarda derneklerin lobi çalışmaları üzerindeki önemine vurgu yaptılar. Allahverdiyev, “Ben bir Azerbaycan bilim adamı olarak İstanbul’da böyle güzel bir dernek kurduğunuz için teşekkür ediyorum” derken Guliyv’de derneğin kurulmasına ve derneğe katkı verenlere teşekkür etti. Aşık Maksut Feryadi’de şiirler okudu.
 
Etkinliklerimizle sizlerle olacağız
Konuşmalardan sonra oylama ile yeni yönetim kurulu kabul edildi. Yeni yönetim adına konuşan Başkan Sefer Karakoyunlu, “Bana tekrar başkanlık görevini verdiğiniz için teşekkür ederim. Bundan sonra artık her hafta sonu dernekte toplanacağız. Müzik günleri, tarih günleri gibi etkinliklerle sizlerle bir araya geleceğiz” dedi.

Yeni yönetim listesi:
Dernek Başkanı Sefer Karakoyunlu, Başkan Yardımcıları Servet Yenigün, A. Murat Danışmanlı, Genel Sekreter Metin Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri Bedir Taşan, Namık Kemal Uyguntürk, Sayman Turhan Akmalı.

YILMAZ ORUÇ/KENT YAŞAM


Ara`11
15
KOÇ BAŞLI MEZAR TAŞLARI KORUMA ALTINA ALINDI
Haberler

Yorumlar(0)

Koç Başlı Mezar Taşları Koruma Altına Alındı

Iğdır’a bağlı Karakoyunlu ilçesinde bulunan koç başlı mezar taşlarını koruma altına alan Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, “Koç başı mezarları Karakoyunlular döneminden günümüze gelebilen eserler arasındadır. 

          Selçuklular ve Karakoyunlular döneminde yapılmış Doğu Anadolu’nun bir çok yerinde hayvan şeklinde mezar taşlarına rastlanmaktadır. Bu mezar taşları genellikle kahramanlıkları görülen kişiler ile genç yaşta ölen kişiler için dikilmiştir. Bu taşların üzerinde kitabelere rastlanmamaktadır.
Karakoyunlu’daki koç başlı mezar taşları yöresel taşlardan yapılmışlar ve bunların büyük bir kısmı da günümüze iyi bir durumda gelebilmiştir.
Koç başı mezarlarıyla ve Şehitlik anıtının yer aldığı tarihi bir değer taşıdığı için bir mezarlığımızı koruma altına alarak Açık Hava müzesi yaptık. Belediyenin kendi imkânları çerçevesinde ve valilik özel idaresinin katkıları ile Mezarlıklarımızın içi ve çevresini çiçeklerle, çam ve diğer ağaçlarla yeşillendirdik.” dedi.
Buranın açık hava müzesi olarak Kültür Bakanlığınca tescil edilerek koruma altına alındığını belirten Deliktaş, “Bu  mezarlıkta 20 yıl öncesinde 30’a yakın koç başlı mezar taşları vardı şimdi 7 adet kalmıştır.  Bu taşlarında kaybolmaması için gereken tedbirleri aldık. Açık hava müzesinin etrafının duvarını yükselttik. Işıklandırma sistemi kuruldu.  Bu mezarlık 700-800 yıl önce Müslüman Türkler tarafından kullanılmıştır. Ermeniler  bu bölgeler bizimdir yalanını savurmaktadırlar. Tarihi kalıntılar, mezarlık buranın Türk yurdu olduğunu göstermektedir. Bu tarihi mezarlık Türk dünyasının 700-800 yıllık tapusudur. Karakoyunlu devleti buralara hakim olmuştur..” dedi. Deliktaş, Tarihi müze turistlerinde uğrak yerlerinden biri haline geldiğini belirtti.
KOÇ  BAŞLI MEZAR TAŞLARININ TARİHÇESİ
Iğdır Karakoyunlu ilçesinde bulunan koç başlı mezar taşları Karakoyunlular döneminden günümüze gelebilen eserler arasındadır. Selçuklular ve Karakoyunlular döneminde yapılmış Doğu Anadolu’nun bir çok yerinde hayvan şeklinde mezar taşlarına rastlanmaktadır. Bu mezar taşları genellikle kahramanlıkları görülen kişiler ile genç yaşta ölen kişiler için dikilmiştir. Bu taşların üzerinde kitabelere rastlanmamaktadır. Koç- koyun heykellerinin üzerlerinde bulunan alet ve eşya resimleri ile muhtelif figürler, ölen şahsın kişiliği ile ilgili işaretler olsa gerek. Başlangıçta genç yaşta ölen ve yiğit, kahraman insanlar için dikilen bu koçbaşlı mezarlar zamanla bu özelliğini yitirmiş, bu vasıfları taşımayan insanlar için de dikilmeye başlanmıştır.
Karakoyunlu’daki koç başlı mezar taşları yöresel taşlardan yapılmışlar ve bunların büyük bir kısmı da günümüze iyi bir durumda  gelebilmiştir.

 


Toplam 256 Blog, 52 Sayfada Gösterilmektedir.
«« « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 » »»

 
Cankat.Net