KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Mart - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

İstatistikler

 Toplam Hit: 7254903
 Sitede Aktif: 1
 Ip: 172.71.222.146
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

 

    Tavsiye Et İndir (.doc) Okunma: 2327
Bir Iğdırlı Olarak Gurur Duydum


Geçtiğimiz günlerde TÜYAP İstanbul Fuarına yolumuz düştü.. (İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği) Kurucu üyelerimizle Iğdır’ın Tanıtım standını Ziyaret ettik. Saygıdeğer ağabeyim Ziya Zakir Acar bey, sayın Vali Yardımcım ve Iğdır İl Turizm Müdürümüz bizi karşıladılar.çok keyifli..ve bir o kadarda bilgilendirici bir ziyaret oldu...bir nebze olsun hasret giderdik...Firuz Iğdır beyin gönderdiği Gatıx aşı ve Bozbaştan  tadma şansına nail olduk.Hem fikir olduğumuz şey şu oldu bu güne kadar Iğdır ili Türkiye’ ye ve Dünya’ya tam anlamıyla tanıtılmamış, bundan sonra tanıtılması için var gücümüzle çalışmalıyız aslında Iğdırlı olan her fert Iğdır için bir Turizm ve Kültür elçisidir. Dünya’nın Hiç bir yerinde İklimiyle özleşen bu kadar sıcak kanlı misafir perver bolluk ve bereketin olduğu bir toplum yoktur...Iğdır'dan 1550 km Uzakta olmamıza rağmen biranda kendimizi Iğdır’da hissetik Iğdırlı Her yerde Iğdırlıdır. Ayrıca Ziya Zakir hocama teşekkürü bir borç bilirim ki, bu güne kadar Iğdır ve yöremizle ilgili 19 eser yayınlamış ve bu eserlerinin bir kısmını da fuarda ziyaretçiler ücretsiz dağıtıyordu. Böyle hemşerilerimizin ve değerlerimizin Allah sayısını çoğaltsın...

Iğdır ili Turizmde potansiyeli çok yüksek olan bir ilimizdir. Yıllarca, asırlardır Ağrı dağı bize bakmış Bizde Ağrı dağına, Ağrı dağı Iğdır’a sadece 16 km dir. Ama Ağrı dağından hiçbir şekilde faydalanmıyoruz. Ağrı dağı Turizme açıldığı takdirde Iğdır’da işsizlik ve geçim sıkıntısı son bulacaktır. Çok yakın zamanda Iğdır’ın ulaşım ve birçok probleminin çözüleceğini umuyoruz. Bu Problemler çözüldüğü takdirde Iğdır çok hızlı bir şekilde kalkınacaktır.

İktisadi, ekonomi ve sosyal hayat değişecektir.Dünyanı hiçbir yerinde 4 iklimi tam anlamıyla yaşayan bir bölge yoktur.Iğdır'da İlkbahar-Yaz-sonbahar-Kış  yani Her ayın kendine has çok büyük güzellikleri var...gün gelecek Sonbaharda Kaysı yapraklarının dökülmesini, soğuk havlarda ağaçlara tutunan pürsekleri,  ilkbaharda Gelinlik giymiş bahçeleri ve yazın bir birbirinden güzel meyveleri tatmak, yerinde görmek  ve bir çok güzelliği aynı anda yaşayarak  bunları resimlemek için dünyanın her yerinde akın akın Turist ve Hemşerilerimiz gelecektir.Yazmakla bitiremeyeceğim bir çok özelliği bünyesinde barındıran Iğdır bir Turizm CENNET’İ olabilir..

  # Yorum Yaz #

İsim :

Yorum :
(Max. 400 Karakter)

 

 
Cankat.Net