KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Nisan - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

İstatistikler

 Toplam Hit: 7269866
 Sitede Aktif: 9
 Ip: 172.70.130.142
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

 

    Tavsiye Et İndir (.doc) Okunma: 3312
İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Muhteşem Açılışla Merhaba Dedi


 

Azerbaycan'ın Türkiye'deki sesi olmayı amaçlayan İstanbul Türkiye-Azerbaycan Derneği düzenlenen muhteşem törenle açıldı.

24 Eylül Cumartesi günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen törene başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz olmak üzere, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç, TAD Ankara Başkanı Enver Türkoğlu, Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı Yetkilileri, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlerimize saygı duruşunun ardından iki kardeş ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu yaptı. Katılımcılara, kendilerini bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadıkları için teşekkürlerini bildiren Karakoyunlu, "Biz Azerbaycan'ın Türkiye'de ve dünyada sesi olacağız. Azerbaycan Türkleri ve Türkiye Türkleri arasında kuvvetli bir köprü vazifesi göreceğiz. Birliğimiz, dirliğimiz ve dayanışmamız için elimizden gelen tüm çabaları sarf edeceğiz" dedi.

Karakoyunlu, konuşmasının ardından dernek yöneticileri Prof. Adil Allahverdiyev, Metin Yıldırım, Abbas Murat Danışmanlı, Servet Yenigün, Bedir Taşan, Namık Kemal Uyguntürk, Turhan Akmanlı, Bülent Tanrıverdi, Tuna Güvenç, Cumhur Turan, Umut Mihmandarlı, Sakine Güvenç'i sahneye davet etti ve protokolün teşrifiyle sembolik kurdela kesimi gerçekleştirildi.

Kurdelayı, milletvekillerimizle kesen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İslam'ın bu aziz milletin öncülüğünde doğru mecraya girip, bölük pörçüklükten kurtulup, bir buçuk milyarlık güç haline gelerek, emperyalistlerin karşısında dimdik durması dileğiyle, derneğin başarılı faaliyet göstermesi için dua etti.

Caferi Türklerinin dini lideri Selahattin Özgündüz yaptığı konuşmada, Azerbaycan için ölmeye hazır olduğunu belirterek: “ İki konuda Azerbaycan’a sınırsız desteğimiz vardır. Karabağ’ın alınması için her tür desteği vereceğiz. Allah’tan dileğim, Karabağ’da şehit olmaktır. İkinci dileğimiz ise, Azerbaycan’da şimdi olduğu gibi dini özgürlüklerin devam etmesidir” dedi.
CHP İstanbul milletvekili Ali Özgündüz yaptığı konuşmada partilerinin her zaman Azerbaycan’a destek verdiğini belirterek, “Karabağ konusunda daha güçlü bir lobi hareketine ihtiyaç vardır” dedi.
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Diaspora Teşkilatı Türkiye Masası Müdürü Tahir Hacıyev, Azerbaycan’dan selam getirdiğini belirterek: “Azerbaycan ve Türkiye arasında var olan kardeşlik gittikçe gelişiyor. Şimdiye kadar kurulan derneklerin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştirecek bu tür derneklerin çalışmasına her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü bu dernekler aracılığı ile Karabağ’ın haklı davasını ve işgalci Ermenilerin gerçek yüzünü dünyaya göstereceğiz. Dernek kurucularını tebrik ediyorum” dedi.
Iğdır MHP Milletvekili Sinan Oğan, Türkiye’nin topraklarının azınlıklara dağıtıldığını belirterek: “Ne yazık ki zor bir süreçten geçiyoruz. Sıfır sorun dediler, herkesle sorun yaşıyoruz. Çok güçlü bir irade ortaya konulmalıdır. Hocalı’da yapılan soykırımı kimse görmek istemiyor. İşgal edilen Azerbaycan topraklarını kimse konuşmuyor. Ağrı Dağı’nı isteyen Ermeni ile hangi kardeşliği konuşabiliriz” dedi.
Gecenin onur konuğu Esat Kabaklı ve Aşık Maksut Feryadi nin okuduğu şiirler katılımcıları çoşturdu, Tuna Güvenç ve Cavit Tebrizli’nin sahne alması ile bol bol eğlenildi. Tören, halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

  # Yorum Yaz #

İsim :

Yorum :
(Max. 400 Karakter)

 

 
Cankat.Net