KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Mart - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

İstatistikler

 Toplam Hit: 7253373
 Sitede Aktif: 2
 Ip: 172.70.35.102
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

 

    Tavsiye Et İndir (.doc) Okunma: 4936
İstanbul Anadolu Yakası Azeri Kültür Evi Derneği( Ermen Sorunu Konulu Panel Düzenledi)


İstanbul Anadolu Yakası Azeri Kültür Evi Derneği

    ( Ermen Sorunu Konulu Panel Düzenledi)

İstanbul Anadolu Yakası Azeri Kültür Evi son günlerde gündeme gelen Türkiye’nin Ermenistan sınır kapısını açacağı yönündeki konularla ilgili bir panel düzenledi. Panelde Ermenistan sınır kapısının, Karabağ Azerbaycan’a verilmeden ve Ermeni iddialarının ortadan kalkmadan açılmaması gerektiğinin altı çizildi.

Sunuculuğunu Sefer Karakoyunlu’nu yaptığı toplantıda Tarihçiler ve Akademisiyenler günün önemini anlatan konuşmalar yapdılar.

Ermeni sorunu kronikleşti

Ermeni sorununun çok kapsamlı olduğunu ifade eden İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Araştırma Görevlisi Gökmen Kılıçoğlu, Ermeni sorununun son yıllarda Avrupa Birliği sürecinde Türkiye’nin karşısına çıkan kronik bir sorun olduğunu söyledi. Amerikan’ın da hem iç siyaseti hem de Kafkasya’ya yönelik açılımı sonucunda Ermeni meselesi ile yakından ilgilendiğini belirten Kılıçoğlu, “Tarih bizlere gerçeği gösteren bir aynadır. Bir bilim olan tarihin nasıl ayna olmaktan çıkarak siyasal malzeme olacağı son günlerdeki olaylarda görülmektedir. Ermenilerin ortaya attığı iddialara baktığımızda bu planlar meşhur '4T' planı üzerinden yürütülüyor. Nedir bu '4T' planı; tanıtım, tanınma, tazminat ve toprak’tır. Bunlardan ilki olan tanıtımı büyük ölçüde terör olayları ile yaptılar. İkinci olan Ermeni soykırımının tanınması vardı onu da uluslararası parlementolar ve uluslararası örgütler araçılığı ile yapıyorlar. Daha sonra bunlar kabul olduktan sonra tazminat ve daha sonra da toprak isteme olaçaktır” dedi. Daha sonra Ermeni soykırım iddiaları hakkında bilgi veren Kılıçoğlu, Ermeni soykırımın iddialarının aslısız olduğunu ve bu konuda insanların daha duyarlı olmalarını istedi.

Bugün sınır, yarın soykırım tanıma

Ermeni-Türk ilişkileri tarihi hakkında bilgi veren Bilgi Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Arif Acalov ise Ermeni meselesinin ne zaman ortaya çıktığı hakkında detaylı bilgi verdi. Türkiye ile Azerbaycan’ın iki kardeş ülke olduğunun altını çizen Acalov, “Ermeni meselesi yüzünden iki kardeş ülkenin arası açılmamalıdır. Türkiye Ermenistan sınırını açarken iyi düşünmeli. Ermeniler bugün sınırı açtıracak, yarın soykırımı tanıyın diyecek ve ondan sonra yine istekleri devam edecek. Öte yandan Ermeni katliamına maruz kalmış ve toprakları işgal edilmiş bir Azerbaycan Devleti var. Hocalı'da Azeri kardeşlerimiz katledildi. Karabağ meselesi var. Elbette Türkiye büyük bir devlettir ve bu tür oyunlara gelmeyecektir” diye konuştu. Konuşmasından sonra soruları yanıtlayan Acalov, Türkiye ve Azerbecan’ın birbirine karşı daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Panelin bir diğer konuşmacısı olan Dr.Afgan Veliyev ise, Ermeniler’in Karabağ bölgesine nasıl geldiği hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

 

 ARİF ACALOV-BİLGİ ÜNV ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

GÖKMEN KILIÇOĞLU-İstanbul Üniversitesi siyasal bilgiler Fakültesi Araştırma Görevlisi

  # Yorum Yaz #

İsim :

Yorum :
(Max. 400 Karakter)

 

 
Cankat.Net